Texel

De Oudheidkamer zoekt nieuwe vrijwilligers

Advertentie:

Texel – De Oudheidkamer in Den Burg wordt volledig gerund met en door vrijwilligers. Zij zijn de ambassadeurs van het museum. Dankzij hen is het pittoreske, authentiek ingerichte huis vijf dagen per week geopend voor bezoekers. In de vrijwilligersgroep van de Oudheidkamer is ruimte ontstaan voor nieuwe mensen.

De vrijwilligers hebben uiteenlopende taken, afhankelijk van hun wensen, interesses en talenten. Zo zijn er vrijwilligers die op een vast dagdeel als gastheer/-vrouw bezoekers ontvangen, terwijl anderen zich wekelijks over de kruidentuin ontfermen. Om alles te kunnen blijven doen, is behoefte aan nieuwe gastvrouwen/-heren. Het is niet noodzakelijk dat iemand wekelijks beschikbaar is; om de beurt een dagdeel invullen kan ook, of invallen bij bijvoorbeeld ziekte.

Gastvrouwen/-heren ontvangen bezoekers, verkopen entreekaartjes en beantwoorden vragen. Zij doen dit naar wens alleen of in een tweetal. Via regelmatige werkoverleggen en periodieke thematische bijeenkomsten houden ze elkaar op de hoogte. Voor de vrijwilligers is het contact met zowel de bezoekers als onderling leuk en motiverend. Voor een zorgvuldige inwerkperiode zal worden gezorgd.

Wie belangstelling heeft om vrijwilliger te worden van de Oudheidkamer, kan contact opnemen met Floortje Zijm via 0222-317741 offloortjezijm@texelsmuseum.nl. Zij is ook beschikbaar voor extra informatie en vragen over de mogelijkheden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button