Den Helder

Stadscamping Den Helder vol sport en spel, maar vooral gezelligheid

Adverentie

Den Helder – Mariëndal ontvangt dit weekend zo’n 150 personen, waarvan 90 kinderen, op de Stadcamping van Den Helder. Burgemeester Jan de Boer kwam vrijdagmiddag op de fiets en maakte kennis met verschillende kampeerders. Rond vier uur opende hij met de bewoners de kampeerplaats op het groene gedeelte naast de Helderse Vallei. Een weekend vol sport, spel en amusement, maar toch ook vooral veel gezelligheid en elkaar ontmoeten.

Het natuurgebied is omgetoverd tot een ware ontmoetingsplaats voor Helderse gezinnen. Sanitaire voorzieningen, een ontmoetingsplaats, een chillhoek en springkussens voor de jeugd. “De camping is voor iedereen en niet zoals sommigen denken alleen maar minima”, vertelt medeorganisator Lianda Roelofs. Ze vertelt dat er het hele weekend activiteiten zijn en dat er ’s avonds live muziek is van DJ’s en Vester Weert komt zondagavond optreden. Zaterdagavond staat er een zelfontwikkelde muzikale bingo op het programma.

Steun
De organisatie is zeer blij met alle steun die ze mogen ontvangen. “Het eten voor de gasten wordt bereid in het Wijkhuis van Nieuw Den  Helder en Helder Vastgoed neemt een groot deel van de techniek voor zijn rekening”, vertelt een stralende Leon Stellingwerf, één van de organisatoren. Zaterdagavond wordt een barbecue georganiseerd, ook daarbij is weer veel hulp van buitenaf. “We leveren het vlees in en krijgen het gemarineerd weer terug, hoe fijn is dat”, zegt Stellingwerf.

Burgemeester Jan de Boer vertelde bij de opening dat hij goede herinneringen heeft aan kamperen en zegt blij te zijn met dit initiatief om dit voor iedere inwoner mogelijk te maken. Als hij een rondje over het terrein maakt wordt hij al snel door een jongen gevraagd of hij op de foto mag met de burgemeester. Natuurlijk zegt De Boer, “kom, dan maken we een ‘selfie’ voor jullie tent!”. De burgervader is bepaald niet fotoschuw, want als gevraagd wordt of hij met de hele groep op de foto wil is hij daar ook voor te porren.

EHBO en beveiliging
Op het terrein is van van 10.00 tot 22.00 uur EHBO aanwezig. Ook allemaal vrijwilligers die de stadscamping ondersteunen. Van 19.00 tot 07.00 uur is er beveiliging aanwezig om de veiligheid van de kampeerders te garanderen. Alcohol wordt niet door de organisatie geschonken, je eigen biertje drinken bij de tent is prima, zolang het maar gezellig blijft. Op het centrale gedeelte is het de bedoeling om het alcoholvrij te houden. Iedereen is welkom om de camping te bezoeken, maar het eten en drinken is alleen voor de kampeerders zelf. Anders is het niet meer in te schatten hoeveel we nodig hebben, aldus de organisatie.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button