Cultuur/NatuurHollands KroonUitgaan

Tent op de Haven en Bloementent na twee jaar weer terug in Den Oever

Hollands Kroon – De Flora en Visserijdagen in Den Oever mogen dit jaar weer gevierd worden. Het hele programma is te lezen in het magazine dat Burghout Design en Druk voor deze editie weer mocht maken. Het terugkerende programma van de Tent op de Haven en de Bloementent op de kermis tijdens de Flora- en Visserijdagen van 26 tot en met 29 augustus bevat bekende en nieuwe elementen.

In de Bloementent is het woensdagavond Bloemenavond voor de leden van Bloemenvereniging Flora. Op vrijdag opent Burgemeester Rian van Dam er de Flora- en Visserijdagen en is er aansluitend een schuimparty voor de jeugd van onder de zestien jaar.

Tent op de Haven
In de Tent op de Haven is er op vrijdag vanaf 16:00 uur vlaggenbier voor genodigden. Om 19:00 uur opent de Tent op de Haven haar deuren voor iedereen. Huis-DJ Raw-Ry draait de boel dan warm. De band Still Blue is de hoofdact op deze avond. Dit is een energieke band met twee dames aan het front. Op zaterdag zal iedereen die er bij geweest is hierover praten.

DJ’s
Zaterdagavond is de Tent op de Haven het domein van de artiesten achter de draaitafels, of hedendaagse versies daarvan. Op het programma staan DJ Raw-Ry, DJ Highvalue$ en als hoofdact het Guilty DJ Team met de lokale helden Martin Molenaar, Joost Glim en Daan Poel.

Bassie en Bobo
In de Bloementent speelt op zaterdagavond duo Bassie en Bobo. Toen Bas Berkhout en Jeroen Aker in 1991 besloten om spontaan wat liedjes te gaan spelen op een Wervershoofse kermisborrel kon niemand bevroeden dat hier nog honderden optredens op zouden volgen.

In 1997 verscheen de eerste CD “Geef me de vijf” met daarop een arsenaal uit het oeuvre van de band, met 5 eigen (Westfriese) liedjes, wat Ierse folk en gekkigheid als Dr. Bernard. In 2001 volgde “2”, een CD met eigen werk, zoals de Westfriese liedjes als “Siemen”, “Raai nou es deur!” en “Haai komt ‘r weer an”.

Begin 2008 verscheen de 3de CD “Eens zul je weer gelukkig zijn”, een plaat vol nieuwe Nederlandstalige liedjes, wederom van eigen hand, opgenomen met de B&B-Band. Titels als “Waar is mijn Ria gebleven?”, “Te Laat” en “Het is voorbij” doen misschien het ergste vermoeden, maar niets is minder waar.

De sfeer op het album is positief, zoals bij de nummers “Geef wat glans aan je leven”, “Wij zijn samen een stel” en vooral “Hotel in Nicosia”. Bassie & Bobo hebben de luchtige en humoristische aanpak bij optredens nooit uit het oog verloren, “het klinkt toch nooit zo als op de plaat, dus dan maar op onze manier” is het motto. Als het té goed gaat haalt de een de ander uit het spel, want het mag niet te serieus.

Tegenwoordig zijn Bassie en Bobo nog steeds graag geziene gasten op kermissen en feesten en voor de liefhebber is er altijd wel ruimte voor een rondje Westfries, hard-rock, Ierse folk, smartlappen, sixties of gekkigheid, want zo is het immers ook begonnen.

Kees en Sonja
Op zondagmiddag is de Bloementent het theater waar het Volendams Muziekspektakel plaats gaat vinden. Dit spektakel wordt uitgevoerd door Kees en Sonja. Kees Plat is bekend van Stampvast, The Tribute To The Cats-Band en zijn deelname aan The Voice Senior.

Sonja vult Kees goed aan en samen zorgen zij ervoor dat het gehele Volendamse repertoire voorbij komt. Met af en toe een uitstapje naar muziek van buiten het palingdorp. In de Tent op de Haven maakt men zich dan alweer op voor een knallend programma op de zondagavond.

Woudrukkers
Dan krijgt DJ Raw-Ry op het podium bezoek van De Woudrukkers. Sinds kort met tweede toetsenist en zanger Piet van Doorn. Ook een bekende in Den Oever en omstreken, hij speelt bijvoorbeeld al jaren in Paradise. Alsof het nog niet vol genoeg is wordt op deze avond ruimte gemaakt voor een artiest die op dit moment de toppen van zijn roem bereikt, Jan Biggel.

Jan Biggel
Met “Ons moeder zeej nog”, heeft Jan Biggel een kneiter van een hit te pakken. Jan zal zo rond tienen in Den Oever verschijnen. Op maandagochtend zijn in de haven van Den Oever de roeiwedstrijden. De derde helft en prijsuitreiking hiervan vindt traditiegetrouw plaats in de Tent op de Haven, al decennia lang de sponsor van de bekers en de medailles. Jukebox is de vaste begeleidingsband hiervan.

Booming Piano’s
Maandagmiddag biedt de Tent op de Haven ruimte aan een terugkeer van Booming Piano’s. Na jaren afwezigheid keren deze enige echte originele duelling piano’s weer terug. Iedereen die er in het verleden bij was weet wat dat betekent.

Voor wie rustig even wil zitten is ook op maandag de Bloementent geopend. Na het vuurwerk op de haven, is het tijd voor de afterparty in de Tent op de Haven en worden de Flora en Visserijdagen 2022 afgesloten.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button