Sport

DWOW pakt zege in slotfase wedstrijd

Adverentie

Hollands Kroon – VV Succes verloor met 1-3 van DWOW. De beslissende treffers werden in de slotfase gemaakt. En na afloop was er nog een excuus van de arbiter, dat door de verliezende partij zeer werd gewaardeerd.

Afwezig

Beide teams waren gehavend door werk, vakanties en festivals. Het was een open wedstrijd met veel strijd en beide teams proberen door vlotte combinatie spel tot kansen te komen. Zo kreeg na ruim tien minuten Succes een strafschop vanwege hands. Bram Dekker scoorde met een panenka (een schijnbeweging bij het nemen van de strafschop). In de 28e minuut werd het 1-1, doordat DWOW scoorde uit een snelle counter. Het werd tevens de ruststand.

Tweede helft 
Beide teams bleven in het tweede bedrijf mogelijkheden creëren. Doelman Tom de Visser van Succes hield de tegenstander van het scoren af door 2x bij een 1 op 1 situatie de bal te stoppen, en voor Succes wisten Merijn van der Bie en Bram Dekker net niet doeltreffend af te ronden.

Zeven minuten voor tijd eiste de scheidsrechter met een onwaarschijnlijke fout de hoofdrol op in deze wedstrijd door een terechte goal van Succes op onverklaarbare wijze af te keuren. Na een goed lopende aanval kwam Wessel Steinfort in de 16 meter, gaf een scherpe voorzet, maar kreeg de bal terug van een DWOW speler en rondde vervolgens feilloos af. De scheidsrechter dacht dat het een speler van Succes die de bal speelde was hoewel deze niet in de buurt van de bal waren geweest. Zowel de spelers van DWOW als van Succes waren zeer verrast door deze beslissing.

Twee minuten voor tijd kreeg DWOW een vrije trap aan de zijlijn. De voorzet zeilde over de verdediging van Succes heen en Danny Visser scoort bij de 2e paal kiezelhard binnen: 1-2. Hierna moest Succes alles proberen om nog voor de gelijkmaker gegaan, maar in de blessuretijd gooide Mats Berends de wedstrijd op slot door na een combinatie met Visser de 1-3 binnen te schieten.

Respect

Trainer Ben Visser had afloop veel respect voor de arbiter: “na afloop bood de scheidsrechter zijn excuses aan voor zijn foute beslissing, wat hem sierde. Ik fluit zelf in de vierde klasse KNVB en als ik zelf besef dat ik een grote fout heb gemaakt kom ik ook met excuus. Fout is fout, en iedereen kan een vergissing maken. Wij hebben geen VAR. Buiten deze dwaling floot de scheidsrechter verder een goede wedstrijd.”

Visser ging toch met opgeheven hoofd naar huis: “hoewel ik baal van de wijze waarop het verlies tot stand kwam, ben ik erg trots op het team. Met veel invallers zijn we in staat geweest om het DWOW, toch een derde klasser, erg lastig te maken. Het spel was verzorgd en er werd met heel veel inzet gespeeld. Donderdag spelen we uit bij Kleine Sluis de volgende oefenwedstrijd.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button