Uitgaan

Wandeling met gids door Botgat bij Groote Keeten

Adverentie

Groote Keeten – Landschap Noord-Holland organiseert op zondag 3 september een wandelzwerftocht door het Botgat in Groote Keeten.

In dit natuurgebied tussen Callantsoog en Den Helder gaan deelnemers op zoek naar orchissen en de tapuit. Goede wandelschoenen, (regen)kleding en eventueel een eigen verrekijker worden aangeraden.

Botgat ligt in de Noordduinen bij Groote Keeten. Voorheen was dit een schietbaan van Defensie met gebouwtjes en veel beton. Dat heeft Landschap Noord-Holland verwijderd en sindsdien gaat de natuur hier haar gang.

Zeker de helft van alle tapuiten in de Noordduinen broedt ook hier. Deze vogelsoort broedt in konijnenholen en houdt van laag duingras.

De excursie is geschikt voor wandelliefhebbers vanaf 12 jaar en om deel te nemen moet bij voorkeur gereserveerd worden.

De zwerftocht begint zondag 3 september om 10.30 uur en duurt tot 12.30 uur. Het vertrekpunt is de strandopgang bij restaurant De Princen Keet op de Achterweg 2 in Groote Keeten.

Kijk voor informatie en andere activiteiten op: Gaatumee.nl

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button