Jeugd

Feestje bij start Kinderboekenweek

Advertentie:

De jaarlijkse Kinderboekenweek barst woensdag 2 oktober weer los in Nederland. In Den Helder is het al jaren een mooie traditie dat De Kampanje, Triade, het Marinemuseum, het Reddingsmuseum, De Helderse Vallei en KopGroep Bibliotheken de handen ineenslaan om een groot feest te organiseren voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Het feest wordt gehouden op woensdagmiddag 2 oktober in de Stadshal van Den Helder. De aanvang is 15.00 uur, kaartjes zijn voor 5 euro verkrijgbaar bij De Kampanje. Begeleiders mogen gratis mee.

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek “Reis mee!”. Voertuigen en reizen staan centraal en daar hebben de organisaties leuke activiteiten omheen bedacht. Tijdens het feest is er onder meer een parcours met een reddingsboot en leren de kinderen een dansje van Rik Niks op het speciale lied van Kinderen voor Kinderen. Ook komt er een echte brandweerauto naar de Stadshal, want het centrale boekenfiguurtje tijdens dit feest is Pluk van de Petteflet. Alle activiteiten zijn te volgen via de facebookpagina Kinderboekenweek Den Helder.

Ook de rest van de Kinderboekenweek, die duurt tot en met 13 oktober, zijn er leuke activiteiten te beleven in Den Helder. Zo is in de bibliotheken op woensdagmiddag 2 oktober ‘Voorlezen XL’ en op 9 oktober een doemiddag met diverse activiteiten. Meer informatie op de websites van de deelnemende organisaties.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button