Uitgaan

Helderse durfsporter Sebastiaan Horn haalt LoveLife Run naar Den Helder

Vijf kilometer hardlopen voor én door (ex-)kankerpatiënten

Advertentie:

Den Helder – De LoveLife Run is een hardloopevent van vijf kilometer van Stichting Fight voor (ex-)kankerpatiënten, hun naasten, behandelaars en iedereen zich wilt inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Na meerdere succesvolle edities in Arnhem en Breda vindt het evenement nu voor de eerste keer plaats in Den Helder op 2 juni 2024.

De deelnemers staan centraal bij de LoveLife Run, die dan ook kosteloos mee kunnen doen aan de run. Uniek aan de run is dat de (ex-)kankerpatiënten wekenlang trainen om vijf kilometer te gaan hardlopen door Den Helder. Zij vormen zelf een team met familie, vrienden en bekenden om zich heen. Samen met hun naasten volbrengen ze deze legendarische run. Behandelaars – onder andere oncologen, verpleegkundigen en revalidatieartsen rennen ook met de deelnemers mee. Iedere runner wordt uitgedaagd zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight cancer. Met de donaties die deelnemers ophalen, financiert Stichting Fight cancer baanbrekend kankeronderzoek.

Het evenement wordt (mede) georganiseerd door de ‘Helderse Durfsporter’ Sebastiaan Horn. Sinds mei 2023 is hij zelf gediagnostiseerd met bijnierschorskanker, wat dit evenement voor hem een extra betekenis geeft. Hij zegt dan ook: “Het is geweldig om te zien waar deze (ex-)kankerpatiënten toe in staat zijn. Vaak beseffen ze zelf niet wat ze allemaal kunnen. De euforie die ze beleven als ze straks over de finish komen is met geen pen te beschrijven. De run is een trip down memory lane en het is een mooie manier om het verleden af te sluiten of een plekje te geven. Het helpt hen om weer positief naar de toekomst te kijken. Meedoen is hoe dan ook een overwinning.”

‘Onmacht omzetten in kracht’
Joost Reijns, directeur bij Stichting Fight cancer: “LoveLife Run is een prachtig initiatief waarbij via een sportief fondsenwervend evenement impact wordt gemaakt op de bewustwording rondom kanker. Wij, als Stichting Fight cancer, juichen vooral toe dat deze bewustwording al in een vroeg stadium plaatsvindt, specifiek bij de jeugd en jongvolwassenen. Het omzetten van bewustwording in actie is essentieel, en deze acties kunnen op diverse manieren leiden tot meer preventie en meer onderzoek naar kanker. Door samen de onmacht om te zetten in kracht, bouwen we aan een hoopvolle toekomst in de strijd tegen deze ziekte.”

Meer informatie over het evenement, inschrijvingsdetails is te vinden op www.fightcancer.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button