Hollands Kroon

Campus de Terp houdt 28 september open dag

Advertentie:

Wieringerwerf – Campus de Terp in Wieringerwerf krijgt steeds meer vorm. De bouw van het kindcentrum, het sportgebouw en de aanleg van de openbare ruimte, lopen vooralsnog op schema. Volgens de planning is de sleuteloverdracht van beide gebouwen in mei en juni, net voor de zomervakantie. Na de zomervakantie, op 27 september, is de officiële opening voor genodigden. Op zaterdag 28 september is er vervolgens een open dag waarbij iedereen die wil kennismaken met Campus de Terp meer dan van harte welkom is.

Inmiddels is zichtbaar dat aan de buitenkant rondom het sportcentrum een grote gele staalconstructie is geplaatst. Deze maakt onderdeel uit van de buitenste schil rondom het gebouw waar strekmetaal in wordt verwerkt. Strekmetaal is een rooster dat is gemaakt door sneden te maken in een metalen plaat en deze daarna uit te rekken (te strekken). De ontwerpers van Slangen + Koenis Architecten hebben dit bedacht en het maakt dat het sportcentrum een eigen uitstraling krijgt.

Binnen wordt hard gewerkt door de mannen van aannemersbedrijf de Jong Ursem en de installateurs van Hellebrekers om alles op tijd af te krijgen. De bouw loopt op schema. De installaties voor het zwembad, de pompen en al het andere installatiewerk is aangesloten, het tegelwerk wordt aangebracht in het zwembad en de andere ruimtes. Binnenkort wordt de beweegbare bodem in het zwembad geplaatst en daarna kan het laatste kozijn van het zwembad ook worden aangebracht. De wanden op de bovenverdieping zijn geplaatst. Momenteel zijn de medewerkers van Janssen-Fritsen volop bezig met de inrichting van de sporthal.

Oplevering
De oplevering van het complex is op 3 juni. Het team van Stichting Sport & Welzijn Wieringermeer (SSWW) stroopt zijn mouwen op. Dan gaan ze aan de slag om zowel het zwembad, als de sporthal en de zaaldelen gebruiksklaar te maken. Op 1 april beginnen de werkzaamheden in de buitenruimte voor de aanleg van het multifunctionele kunstgrasveld en de 4-baans atletiekbaan. De planning is dat beide 30 juni worden opgeleverd.

Op woensdag 3 april aanstaande vindt een informatiebijeenkomst plaats, waarbij zichtbaar gemaakt wordt wat Campus de Terp kan betekenen voor het onderwijs, verenigingen en het bedrijfsleven. Campus de Terp moet de plaats in de Wieringermeer worden waar alle inwoners van nul tot honderd kunnen leren, sporten, recreëren en elkaar ontmoeten in een groene, duurzame, uitdagende en innovatieve omgeving. Tijdens de informatiebijeenkomst van 3 april 2024 kunnen geïnteresseerden inlopen vanaf 19.00 uur, waarbij de bijeenkomst om 19.30 uur van start gaat. De bijeenkomst wordt gehouden in RSG Wiringherlant en aanmelden is mogelijk via een mail naar info@campusdeterp.nl. Dit kan tot 2 april 2024.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button