JeugdUitgaan

Bodemdierendagen bij de Helderse Vallei

Den Helder – Pissebedden, slakken, wormen en duizendpoten hebben misschien een wat vies imago, maar het zijn zeer belangrijke diertjes. Zonder deze diersoorten zou de bodem een stuk minder vruchtbaar zijn. Om mensen meer te leren over de functie van deze dieren organiseert het Nederlands Instituut voor Ecologie samen met het Centre for Soil Ecology ieder jaar de Bodemdierendagen.

Met al dat gefriemel zorgen bodemdieren voor een gezonde en vruchtbare bodem doordat ze resten van dode planten en dieren opeten. Zo kunnen boeren er bijvoorbeeld gewassen op verbouwen, maar ook in de steden heeft dit een functie.

Ook bij de Helderse Vallei kunnen belangstellenden op zoek gaan naar deze beestjes. Op 25 en 26 september kunnen bezoekers van het duurzaamheidscentrum bij de Helderse Vallei een zoekkaart lenen en op zoek gaan naar bodemdieren. Gezinnen met kinderen zijn welkom op 28 september tussen 15 en 16 uur om de kleine kruipers te zoeken . Op 30 september tussen 9 en 10 is het de beurt aan de peuters om tegels te lichten. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Meer informatie via:
https://bodemdierendagen.nl/doe-mee
https://www.deheldersevallei.nl/nl/agenda/

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button