Kop van Noord-Holland

Leger des Heils zoekt collectanten

Noordkop – Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten voor de jaarlijks collecteweek van 28 november tot en met 4 december. Met deze inkomsten gaat de organisatie de strijd aan met sociale uitsluiting en eenzaamheid door buurtactiviteiten te organiseren. Jaarlijks gaan vrijwilligers met de collectebus de straat op om hiervoor geld in te zamelen.

Door het coronavirus ligt eenzaamheid nog meer op de loer dan anders en daarom benadrukt het Leger des Heils het belang van hun activiteiten. “Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen.” Door heel Nederland heeft de organisatie zo’n honderd buurtkamers waar iedereen uit de buurt welkom is voor een kopje koffie, een gesprek of een spelletje. Naast het sociale aspect is er ook vaak een cursusaanbod of maatschappelijke begeleiding te vinden.

De stichting strijdt tegen het sociaal isolement waar mensen in zitten of in dreigen te komen. Volgens de stichting dienen de buurtkamers vaak als vangnet en een plek om nieuwe mensen te leren kennen, zeker voor de minder bedeelden. De buurtkamers bestaan zonder subsidie en kunnen het financieel gezien alleen rondkrijgen met behulp van donaties. De collecteweek is een belangrijk moment om inkomsten te generen en voor zowel Hollands Kroon als Den Helder zoekt het Leger des Heils nog vrijwilligers om de collectebus ter hand te nemen.

Aanmelden voor beide gemeenten kan via deze link: https://www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button