Den HelderHollands KroonNoord-Holland

CDA vraagt provincie om ondersteuning voor vissers in nood

Advertentie:

Noord-Holland – Het CDA maakt zich zorgen om vissersfamilies die in grote nood verkeren en dreigen te moeten stoppen met de visserij. Dit heeft grote gevolgen voor deze vissers, voor de voedselvoorziening en voor de vitaliteit van platteland en vissersdorpen. Statenlid Willemien Koning vroeg hier tijdens de Provinciale Statenvergadering van 19 september aandacht voor. Koning: “De vissers in Noord-Holland zijn in grote nood. Ze zien bijna geen mogelijkheid meer om hun bedrijf voort te zetten. Hun visgronden worden vol gezet met windmolens, ze raken visgronden kwijt door de Brexit, door hoge brandstofprijzen en door allerlei extra natuureisen”.

In Noord-Holland zijn de gevolgen van deze ontwikkelingen groot. Op Texel dreigen 7 van de 8 vissers te moeten stoppen. In Den Helder dreigen alle vissers te stoppen en op Wieringen blijven er mogelijk nog twee vissers over. Ook in andere vissersdorpen in Noord-Holland is dezelfde sanering gaande.

Koning vervolgt: “De visserijsector is echt in nood. Daar moet meer aandacht voor komen. Daarnaast vindt het CDA het belangrijk dat er een balans is tussen het realiseren van natuur en behoud van voedselvoorziening. Daarom hebben wij vragen gesteld aan gedeputeerde Zaal, onder andere of gedeputeerde staten bereid is om te kijken naar mogelijkheden voor ondersteuning en het vinden van de juiste balans tussen voedselvoorziening en natuur”. Gedeputeerde Zaal heeft de toezegging gedaan hierover verder te praten met de sector en met de Statenleden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. hypocrtiet, het is juist het achterlijke klimaat gedram van dit zelfde CDA wat alle problemen veroorzaakt heeft ….

Wellicht ook interessant

Back to top button