Den HelderMaritiemVideo

Nieuwe boot voor de Reddingsbrigade (video)

Den Helder – De Reddingsbrigade heeft een nieuwe boot aan hun vloot toegevoegd. De aankoop was mogelijk door de sponsoropbrengst van de zwemtocht Texel – Den Helder. De boot vergroot de inzetbaarheid van de Reddingsbrigade bij evenementen en op de binnenwateren.

Dominique de Groot is verantwoordelijk voor het materiaal en is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. “Een half jaartje geleden hoorden we van de organisatie van de zwemtocht dat ze wat terug wilden doen als dank voor het bewaken van de zwemtocht en toen maakten ze tot onze verrassing bekend dat wij het sponsordoel voor 2022 waren”. Een mooie verrassing dus en met de opbrengst komt een lang gekoesterde wens van de Reddingsbrigade uit: een extra boot.

De boot is wat anders dan de andere boten in de vloot en dat heeft volgens Dominique zo z’n voordelen. “Onze huidige vloot bestaat vooral uit vletten en één snelle rib. Aangezien we steeds vaker op binnenwater actief zijn waren we op zoek naar een boot die beter geschikt was op binnenwater, maar ook goed uit de voeten kan op zee.” Sinds de Reddingsbrigade minder op het strand komt zijn de werkzaamheden veranderd en dat vraagt dus om ander materiaal.

De zomer is voorbij en dat betekent dat de boot nog niet in actie is geweest, maar dat geeft de brigade de tijd om ‘m helemaal reddingsklaar te krijgen. “De komende winter staat in het teken van inbouw van extra communicatie, nieuwe verlichting en radioreflecteren, dat komt allemaal de veiligheid ten goede.”

De Reddingsbrigade is op zoek naar nieuwe leden, kijk voor meer informatie op de website.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button