Hollands KroonPolitiek

Politieke vragen over kruispunt het Hoefje in Nieuwe Niedorp

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – GroenLinks heeft politieke vragen gesteld over de verkeersveiligheid bij het Hoefje in Nieuwe Niedorp. Met enige regelmaat gebeuren er ongelukken op het kruispunt met de Boomgaardweg en de N242. Naar aanleiding van het meest recente ongeluk liet de gemeente aan het Noordhollands Dagblad weten medio 2023 te komen met een oplossing. Voor GroenLinks duurt dat te lang.

“Zondag 11 september en dinsdag 13 september moesten de hulpdiensten voor respectievelijk de vijfde en zesde keer uitrukken dit kalenderjaar. Gelukkig vielen er geen ernstige gewonden, maar veel inwoners van Nieuwe Niedorp vragen zich af: Hoe ver moet het komen voordat er actie wordt ondernomen?” GroenLinks raadslid Patrick Kool noemt de situatie onacceptabel en zegt dat een spoedige oplossing nodig is. De aangekondigde verandering in medio 2023 is nog veel te ver weg volgens hem.

Kool wil weten wat de plannen inhouden en of deze tot stand zijn gekomen in overleg met omwonenden of met de provincie. Hij vraagt het college bij te provincie aan te dringen om op korte termijn maatregelen te treffen. GroenLinks wil tevens dat het college kijkt naar een tijdelijke oplossing tot juni 2023.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button