Den HelderPolitiek

Scholen aan Zee en gemeente tekenen convenant, flinke subsidie voor ‘rijke schooldag’

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder en Scholen aan Zee hebben een mooie subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap binnen weten te halen. Den Helder is geselecteerd als één van 45 voorlopers waarmee een bedrag van €586.000,– beschikbaar komt voor het stimuleren van de ‘rijke schooldag’. Wethouder Fotigui Camara en schooldirecteur Hans van Beekum tekenden hiervoor dinsdagochtend een convenant.

In het coalitieakkoord van kabinet Rutte IV gaven de regeringspartijen al aan te willen investeren in het concept ‘rijke schooldag’. Dit moet bijdragen aan het verkleinen van kansenongelijkheid en het voorkomen van leerachterstanden. Scholen mogen daarbij zelf bepalen wat zij nodig achten om dit te bereiken. De landelijke coalitie dacht daarbij aan begeleiding bij huiswerk, het stimuleren van sport en cultuur en het aangaan van samenwerkingen met plaatselijke verenigingen en bibliotheken. Minister Dennis Wiersma (VVD) liet in juli dit jaar aan de Tweede Kamer weten dat 45 scholen en gemeenten geselecteerd zouden worden binnen het ‘voorloperstraject’.

Den Helder is één van de gelukkigen die aan de pilot mogen meedoen. Scholen aan Zee en de gemeente gaan een driejarige samenwerking aan met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en ontvangen een bedrag van €586.000,- aan subsidie. Volgens schooldirecteur Hans van Beekum wordt er al veel gedaan aan de rijke schooldag. Hij noemt de nieuwe overeenkomst een cadeautje en een bevestiging van hetgeen al gedaan wordt. In twee lounges bij de school die nu financieel ondersteund worden door de gemeente worden bijvoorbeeld extra lessen gegeven. De regeling is speciaal bedoeld voor scholen met relatief veel leerlingen met een risico op een onderwijsachterstand.

Aanwezig bij de ondertekening van het convenant was ook Ronilla Snellen names het Ministerie en de Gelijke Kansen Alliantie. Zij is regiocoördinator voor de G4 en de provincies Noord Holland, Flevoland en Utrecht. Volgens Snellen is Den Helder erg goed bezig op het gebied van onderwijs. Wethouder Fotigui Camara was blij dat te horen. Scholen aan Zee is immers ook zijn oude middelbare school. Hij is tevreden over de hechte samenwerking met de onderwijsinstelling en zal ook een keer aansluiten bij één van de lessen die vanuit het nieuwe programma worden gegeven.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button