Den HelderPolitiek

Weer achterstanden bij WMO aanvragen

Den Helder – De veel besproken achterstanden bij de WMO aanvragen, waarover de gemeente Den Helder in mei van dit jaar nog triomfantelijk bekend maakte dat ze waren weggewerkt, zijn weer terug. In de periode vanaf juni tot en met september werden 35 procent van de aanvragen niet binnen de wettelijke termijn van 8 weken afgehandeld.

Daarmee zijn de zorgen die de Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling in juni uitte terecht gebleken. Toen was het beeld dat de teammanager schetste rooskleurig: Alle achterstanden zouden zijn ingelopen en er waren stappen gezet binnen de gemeentelijke organisatie om achterstanden te voorkomen in de toekomst. Ook was er geen vraag meer naar meer medewerkers. Onder andere de fractie van Samen Actief maakte zich nog steeds zorgen. Zij agendeerden daarom voor dinsdag 20 september een commissievergadering.

Drie maanden later blijkt de situatie weer verslechterd. Slechts 65 procent van de aanvragen wordt binnen de wettelijke termijn behandeld. In totaal werden van juni tot en met september 179 aanvragen niet binnen acht weken afgerond. Dat komt volgens de teammanager vanwege de vakantieperiode. Het aantal aanvragen is niet teruggelopen, terwijl er wel medewerkers afwezig waren. Inmiddels is de afdeling ook weer op zoek naar personeel. Het college kondigt aan dit jaar nog met de fracties in gesprek te gaan om te komen tot een evaluatie van het huidige WMO beleid.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Terug ze zijn nog nooit weggeweest, heb mensen gesproken die zelfs na 11 weken wachten nog geen antwoord hadden gekregen……. dus hoezo WEER terug.
    Het is toch niet te geloven, doen ze hun werk wel daar?
    Managers genoeg maar mensen die het uitvoeren, de moeite nemen om de thuissituatie te berkijken te weinig. Laat de manager maar eens de wijken ingaan dan komt hij er wel achter hoe schrijnend sommige gevallen zijn.
    Uiteraard gaat er gelukkig wel veel goed maar zeg niet dat er geen achterstanden waren en of zijn.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: