Den Helder

Wildopvang de Bonte Piet krijgt tot 10.000 euro voor noodhulp

Advertentie:

Midwoud / Den Helder – Wildopvang de Bonte Piet in Midwoud krijgt tot 10.000 euro extra financiële steun van de provincie Noord-Holland, dankzij de inzet en motie van Partij voor de Dieren en Partij van de Arbeid. Onlangs moest vogelasiel De Paddestoel in Den Helder haar deuren sluiten door flinke dakschade. Hierdoor staat de wildopvang in Kop van Noord-Holland nog meer onder druk dan voorheen. Wildopvang de Bonte Piet bood aan om de wilde dieren tijdelijk onderdak te bieden om dit tijdelijk verergerde tekort aan wildopvang zoveel mogelijk te beperken.

De Partij voor de Dieren kaartte al eerder aan dat wildopvangcentra in de regio onder druk staan. Zij hebben al langere tijd met moeite het hoofd boven water kunnen houden. Met deze tijdelijk noodhulp aan gewonde en hulpbehoevende wilde dieren is het van groot belang dat de provincie financieel bijspringt.

Opvangnetwerk
Statenlid Ines Kostic (PvdD): “De wildopvangcentra vervullen een belangrijke maatschappelijke functie. Alle wilde dieren die mensen gewond op straat vinden komen uiteindelijk bij deze centra terecht. Met het wegvallen van De Paddestoel raakt het hele opvangnetwerk in Noord-Holland Noord in gevaar. We zijn blij om te zien dat de provincie haar verantwoordelijkheid neemt en de Bonte Piet financieel helpt in deze situatie.”

De Partij van de Arbeid noemt de actie van de Bonte Piet solidair en welwillend. Het voeden en verzorgen van dieren kost geld en de opvang redt het niet zonder hulp. Statenlid Jellema (PvdA): “Het welzijn van de Noord-Hollandse dieren is afhankelijk van het harde werk van deze vrijwilligers. De Bonte Piet verdient vertrouwen vanuit de provincie, zodat ze hun goede werk kunnen voortzetten.”

Dankzij de inzet van de twee politieke partijen besloot de provincie maandag dan ook om deze hulp middels financiële steun tot 10.000 euro te bieden. Onder de burgers in de regio is er veel steun en bezorgdheid, en ook de lokale politiek in Den Helder had de wildopvang al omarmd. Er ligt een uitgewerkt plan voor een nieuw gebouw met financiële dekking.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button