Kop van Noord-Holland

Gratis lespakket in Week tegen Pesten ‘Goed voor elkaar!’

Adverentie

Regio – ‘Goed voor elkaar!’ Dat is dit jaar het thema van de Week tegen Pesten. Kenniscentrum Omgaan met Pesten – met trainers door heel het land – biedt een gratis uitgebreid lespakket aan. Op deze manier hopen zij het belang van een veilige omgeving voor kinderen en jongeren onder de aandacht te brengen.

De Week Tegen Pesten van 25 tot en met 29 september is een initiatief van Stichting School & Veiligheid en wordt ieder jaar georganiseerd in samenwerking met verschillende partners. Kenniscentrum Omgaan met Pesten is één van die partners en sluit hierop aan. Het lespakket kan worden aangevraagd via de website omgaanmetpesten.nl/lespakket-goed-voor-elkaar en richt zich op de verdeeldheid onder kinderen en jongeren die is toegenomen.

“Met ons lespakket ondersteunen wij pedagogisch professionals en vrijwilligers bij positieve groepsvorming. Daarnaast werken we samen met Stichting School & Veiligheid en andere aanbieders aan de grootste landelijke campagne tegen pesten”, vertelt Mirelle Valentijn, oprichter van Kenniscentrum Omgaan met Pesten.

Tips en tools
Het lespakket kan worden ingezet in basisscholen, op het voortgezet onderwijs, de BSO binnen de kinderopvang, bij (sport)verenigingen, het jeugd- en jongerenwerk en andere organisaties waar jeugd en jongeren samenkomen en bestaat uit diverse werkvormen, tips en tools. Daarnaast verzorgen trainers workshops en gastlessen rondom de Week tegen Pesten voor kinderen, jongeren, ouders en professionals en vrijwilligers.

Trainers in heel Nederland merken in de praktijk dat pesten afneemt op het moment dat kinderen elkaar beter leren kennen en meer begrip krijgen voor elkaars verschillen. “Vanuit Kenniscentrum Omgaan met Pesten geloven wij in de kracht van focus op gedrag dat je wel wilt zien. Dat draagt bij aan het voorkomen en terugdringen van pestgedrag.” Cheryl de Graaf van coachpraktijk Pluma Fuerte, werkzaam vanuit gemeente Hollands Kroon, biedt workshops en trainingen aan met de Sta Sterk methode van het Kenniscentrum Omgaan met Pesten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

  1. Geef ze boksen of JiuJitsu, leer ze van zich af te bijten. Stop met dat vervrouwelijkte stop dat pesten gedoe.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: