Kop van Noord-HollandVideo

Zesde editie Hoek tot Helder brengt meer dan een miljoen op voor de Hartstichting (video)

Adverentie

Huisduinen – De lucht boven het Huisduiner strand zag zwart van de kites tijdens de zesde editie van kitesurftocht Hoek tot Helder. In de vroege ochtend vertrokken 514 kitesurfers vanuit Hoek van Holland richting de Noordkop. Met twee doelen: de eindstreep halen en – belangrijker – geld ophalen voor de Hartstichting.

Ondanks een goede voorbereiding is het niet gegarandeerd dat je de eindstreep haalt en ook deze keer waren er meer dan 140 deelnemers die de eindstreep niet haalden. “Als je draden kruist met een andere kiter, dan is het einde verhaal”, vertelt deelnemer Bart, die samen met buddy Gijs als eerste aankwam. “Ik ben een aantal keer gecrasht, board kwijtgeraakt, maar uiteindelijk is er een einde. Gas geven, rechtdoor!”, zegt Malou uit Amsterdam lachend.

De deelnemers doen het natuurlijk voor de adrenaline, maar dat is dus niet het hoofddoel van de tocht. Dat is het sponsorgeld voor de Hartstichting. Vorig jaar haalde de kitesurftocht ruim 650.000 euro op, dit jaar is dat ruimschoots overtroffen met meer dan een miljoen euro. “Uiteindelijk ben ik blij dat, no matter wat er gebeurt, of je het hebt gehaald of niet, het geld gaat naar de Hartstichting en het kan enorm goed worden gebruikt”, zegt Malou.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button