Nederlaag voor VZV

Het team van Otto Work Force/VOC heeft de strijd om de eerste plaats tegen JuRo Unirek/VZV in hun voordeel beslist. De ploeg van trainer/coach Ricardo Clareis won met 32-23 verdiend, maar wel wat geflatteerd van Juro Unirek/VZV dat tot de slotfase in het spoor van de tegenstander wist te blijven.

VZV kwam prima uit de startblokken en kwam na 5 minuten. door drie pegels van Jane Kramer en een treffer van Djazzmin Trabelsi op een 1-4 voorsprong. Bij VZV liet Amber Zomerdijk met geweldige reddingen zien waarom zij tot de beste keepster van Nederland in de Eredivisie was gekozen. VOC kwam wel beter in de wedstrijd en produceerde na 7 minuten de aansluitingstreffer, waarna wederom Jane Kramer met een fabelachtig schot in de kruising de 3-5 aantekende.

VZV kwam steeds meer in de verdrukking en werd onder druk gezet, Esma Staal nam de 4-6 nog voor haar rekening, maar daarna was het de thuisploeg die het heft in handen nam. Bij de stand 7-6 halverwege de eerste helft nam coach Rolf Schulte een time-out om meer grip te krijgen op de aanvalsdrift van de Amsterdammers. Deze ingreep miste z’n uitwerking en VOC vergrootte de marge voor het rustsignaal van het consequent fluitende damesscheidsrechters koppel Van Dijk en Smit. Voor VZV scoorde Lisanne Kolken nog uit een strafworp en Florance Kos nog twee fraaie treffers, maar de laatste goal voor de thee was voor de thuisploeg. Ruststand 14-9.

Sterk begin
Na de pauze begon JuRo Unirek VZV net als het begin van de wedstrijd bijzonder sterk, na 5 minuten had VZV de achterstand door snelle uitvallen en fraaie treffers van Jane Kramer, Lisanne Kolken, Esma Staal, Lotte Prak en een harde pegel van Kim Jimmink ongedaan gemaakt: 14-14. VZV was weer helemaal terug in de wedstrijd en alles was weer mogelijk, het grote aantal meegereisde supporters veerde onder aanvoering van de trommelaars weer op en moedigde hun team aan. De thuisploeg nam een 16 -14 voorsprong, maar die werd door Carmen vd Kroon en de op schot zijnde Jane Kramer weer gelijk getrokken.

Beide teams bleven tot 10 minuten voor het einde aan elkaar gewaagd: 22-21. Een strafworp van VOC werd hierna verzilverd en het team van Ricardo Clareis demarreerde vervolgens in no time naar een onoverbrugbare 26-21 voorsprong. Esma Staal en Lotte Prak gaven het team van Rolf Schulte nog enige hoop op meer (26-23), een fraaie lob en een door Nikita vd Vliet benutte penalty maakte er 28-23 van en daarmee kwam, mede door onnauwkeurigheid in de afwerking bij VZV, aan alle hoop een einde. VOC speelde een gewonnen wedstrijd en wist die in de laatste minuten nog uit te bouwen naar een verdiende, maar ietwat geflatteerde ruime overwinning. VZV blijft door deze nederlaag tweede op de ranglijst. Einduitslag 32-23.

Zaterdag 26 oktober speelt JuRo Unirek/VZV Ds1 tegen Borhave Ds1 in Sporthal ’t Zijveld, aanvang 19.00 uur.