Hollands KroonPolitiek

GroenLinks: Verkoop grond bij Joods Werkdorp omzeilt regels voor openbare aanbesteding

Slootdorp – De wijze waarop het college B&W van de gemeente Hollands Kroon gronden opkoopt en doorlevert, ten behoeve van het realiseren van een parkeerplaats bij het Joods Werkdorp, omzeilt volgens GroenLinks de regels voor openbare aanbesteding van verkoop van gronden van het Rijksvastgoedbedrijf. Raadslid Jaap Wierdsma vraagt om opheldering van het bestuur.

Gronden in bezit van het Rijk dienen volgens GroenLinks altijd via een openbare aanbestedingsprocedure verkocht te worden, behalve wanneer de gronden worden verkocht aan andere overheden. De gemeente omzeilt deze regel door de gronden zelf te kopen en vervolgens door te verkopen aan een particulier vastgoedbedrijf. Dit bedrijf, Karel Vastgoed, zal op de gronden een parkeerterrein realiseren.

Volgens GroenLinks gaat deze werkwijze tevens in tegen de eigen visie van de gemeente om zelf geen actief beleid op gebied van
ruimtelijke ontwikkeling te voeren, maar dit aan de initiatiefnemers over te laten. Daarnaast vraagt de partij zich af of het Rijksvastgoedbedrijf wel op de hoogte is van de beoogde doorverkoop.

Boomsingel
Naast de inhoud van een eventuele overeenkomst met het Rijksvastgoedbedrijf maakt GroenLinks zich zorgen over een karakteristieke oude boomsingel die zich bevindt op de plek van de parkeerplaats. Zij vragen het college daarom hoeveel bomen er worden gekapt en of er sprake is van een herplantplicht.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button