Den HelderVideo

Groot onderhoud Van Kinsbergenbrug zondag van start (video)

Den Helder – Van zondag 24 oktober 18.00 uur tot half december is de Van Kinsbergenbrug afgesloten. De voorbereidend werkzaamheden zijn afgerond en aannemer Griekspoor gaat aan de slag met het vervangen van diverse onderdelen. Na het afronden van de werkzaamheden kan de Van Kinsbergenbrug weer jaren mee.

De tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers is inmiddels klaar voor gebruik. Deze is geopend van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 20.00 uur. Voor automobilisten wordt een omleidingsroute ingesteld via de N250, Weststraat en Het Nieuwe Diep. Op maandag 25 oktober wordt het brugdek gedemonteerd, daarom staan er twee grote kranen op het kruispunt N250/Havenweg. Dit betekent dat het verkeer langs de kranen wordt geleid door verkeersregelaars. Ook wordt een adviesroute van en naar de TESO veerhaven ingesteld om de verkeershinder op de N250 te omzeilen.

De brug is de belangrijkste verbinding tussen de stad Den Helder en de Zeehaven voor al het wegverkeer. Ook is het een belangrijke toegangsweg naar het marinecomplex en de diverse bedrijven in de haven van Den Helder. De Van Kinsbergenbrug werd tussen 1960 en 1961 gebouwd en is op 18 mei 1961 officieel in gebruik genomen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button