Kop van Noord-Holland

Aantal WW-uitkeringen in de Noordkop stijgt weer

Regio Noordkop – Het aantal mensen met een WW-uitkering nam in Den Helder en Schagen vorige maand weer toe, zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV. Op Texel bleef het aantal gelijk en alleen in Hollands Kroon daalde dit cijfer. Landelijk zag het UWV een kleine stijging van 0,2 procent.

De stijging van het aantal WW-uitkeringen is verspreid over verschillende sectoren. Wel is in elke regio in Noord-Holland Noord de WW-toename in de verzamelsector ‘overige commerciële dienstverlening’ groot. Hiertoe behoort onder meer administratief ondersteunend personeel. In deze sector werden in noordelijk Noord-Holland 76 WW-uitkeringen meer verstrekt (+3,4%) dan in augustus. Naar verhouding was de toename in de bouw het grootst (+16,5%). In de drie regio’s samen worden nu 155 WW-uitkeringen in de bouw verstrekt.

Het aantal WW-uitkeringen op Texel veranderde dus niet. Verrassend, want de horeca zorgt hier doorgaans elke maand wel of voor een aardige daling of, na het seizoen, voor een stijging van het aantal mensen met een uitkering. Hollands Kroon was de uitzondering in positieve zin, alleen in deze Noordkop-gemeente daalde het aantal mensen dat een beroep deed op de werkloosheidsuitkering. De daling was 4,1 procent. In Den Helder was de stijging ten opzichte van augustus (de nieuwe cijfers hebben betrekking op oktober) 3,7 procent en in Schagen zelfs 6,2 procent.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button