Overige

Collecte voor het Diabetes Fonds ook in de Noordkop

Kop van Noord-Holland – De Diabetes Fonds collecteweek is van maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november. In het hele land gaan ruim 16.000 mensen collecteren. Ook in de Noordkopgemeenten komt de collectant langs de deur. De opbrengst van de collecte maakt belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en de genezing van diabetes mogelijk.

Doneren kan door contant geld in de collectebus te doen of makkelijk en veilig te betalen door middel van de QR-code op de collectebus of de legitimatiekaart van de collectant. Als mensen de collectant hebben gemist, kan dat heel makkelijk via de QR-code op de donatieflyer of eenmalig via de website.

Leven met diabetes
Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Van hen heeft tien procent diabetes type 1, een vorm van diabetes die al bij jonge kinderen kan worden geconstateerd. Hierbij vernielt het afweersysteem de cellen die insuline maken. Het hormoon insuline regelt de bloedsuiker. Daarom moeten mensen met diabetes type 1 hun bloedsuikerwaardes continu onder controle proberen te houden. Dat doen zij door meerdere keren per dag de bloedsuikerwaarde te meten, de dosis insuline te berekenen en deze toe te dienen via spuit of insulinepomp. Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Regelmatig afwijkende bloedsuikerwaardes kan bij diabetes leiden tot complicaties zoals blindheid, uitval van nieren, schade aan hart- en bloedvaten en zenuwstelsel.

Voor meer informatie zie de website van het Diabetesfonds.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button