Den HelderPolitiek

GroenLinks wil dat Den Helder het goede voorbeeld geeft en vluchtelingen opvangt

Den Helder – Fractievoorzitter Marije Boessenkool van GroenLinks heeft in schriftelijke vragen aan het college kenbaar gemaakt dat zij van mening is dat Den Helder meer vluchtelingen moet opvangen. Volgens haar is de situatie in Ter Apel enorm schrijnend en hebben gemeenten de morele plicht om een oplossing te bieden voor de ontstane problematiek.

“Vluchtelingen, waaronder ook kinderen, sliepen voor de poort van het opvangcentrum op straat en het ontbrak hen aan de meest elementaire voorzieningen. Een beschaafd land als Nederland onwaardig!” Boessenkool merkt op dat de landelijke overheid nog steeds dringend op zoek is naar gemeenten die noodopvang beschikbaar kunnen stellen en merkt net als de ChristenUnie op dat hier niks over is geschreven in het coalitieakkoord.

GroenLinks vraagt het college om aan te geven wat zij al heeft gedaan om de nood in Ter Apel te verminderen. Ook wil de partij weten of het college net als zij vindt dat gemeenten een morele plicht hebben om hulp te bieden. Juist omdat er in Den Helder al veel asielzoekers worden opgevangen denkt Boessenkool dat Den Helder een goede voorbeeldfunctie kan vervullen door nu het initiatief te nemen. Daarmee zou een duidelijk signaal worden afgegeven richting andere gemeenten. Als laatste wil GroenLinks weten of het college bereid is te onderzoeken welke concrete mogelijkheden er zijn in Den Helder.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

6 reacties

 1. Hoeveel heeft mevrouw Boessenkool er zelf al in huis genomen?

  Ik zou zeggen dat er in DH al genoeg kanspareltjes zitten, dit pleisters blijven plakken metgedwongen opvang terwijl de instroom onverminderd doorgaat is geen oplossing, opvang in de eigen regio een veel beter plan dus eerst dat maar eens doordrukken

  1. Geheel mee eens, RB. Ik vroeg me ook direct af hoeveel vluchtelingen mevrouw Boessenkool zelf in haar ongetwijfeld riante en gerieflijke huis heeft opgenomen. Plaats genoeg, zou ik zo denken. Maar nee, dat moet natuurlijk op kosten van de gemeenschap. Dit systeem van gedwongen opvang loopt helemaal vast, dat is zeker. En het draagvlak is ook aan het verdwijnen. Het loopt finaal uit de hand, maar Groen Links zegt: Kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal even recht.
   Dat we tot op zekere hoogte een beschaafd land zijn, is te danken aan het feit dat de inwoners het nu nog redelijk tot goed hebben. Verdwijnt de verzorgingsstaat, omdat de kosten niet meer zijn op te brengen door de onbelemmerde instroom van asielzoekers, dan is de beschaving straks ver te zoeken, dat kan ik mevrouw Boessenkool verzekeren.
   Opvang in de regio is veel beter, maar daar zitten de meeste asielzoekers niet op te wachten. Die willen een enkeltje richting het Westen, een knap huis en een uitkering. Dat kun je ze niet kwalijk nemen, maar dat is geen reden om daar dan ook maar in te voorzien.
   Een oplossing? Die heb ik niet….. Niemand heeft hem jammer genoeg. Ik ga er dan ook van uit dat de toekomst er weinig veelbelovend uit ziet.

   1. Het is niet : kom maar binnen met je knecht .Het is de knecht die binnen komt en de linkse knuffelaars zitten las ‘Sinterklaasje” al op ze te wachten. Hun kano : levenslang gratis geld ,huis en medische zorg zodat ze gezond blijven en veel kindertjes kunnen maken.

  2. Doen ze niet RB,zijn arme zielige vluchtelingen,die hun huisje en gezin hebben verlaten voor een beter leven.
   Nieuwe nederlanders noemen ze dit.

 2. Nou RB, wat u nu zegt dat was mijn eerste gedachte bij het lezen van dit bericht. Gisteren nog even flink op de feiten gedrukt toen ik even wat later op de dag boodschappen deed bij de Albert Heijn Julianaplein. Daar wordt als je bij de zelfscan afrekent steekproefsgewijs gecontroleerd en liet dat nu net een asielzoeker van Afrikaanse afkomst zijn. De man zette het op een schreeuwen, hoe hij wel gediscrimineerd werd op zijn huidskleur en hoe het “rasistische” personeel het wel niet in hun hoofd haalde om hem te controleren. De manager moest erbij gehaald worden om te proberen deze knaap te kalmeren. Mevrouw Boessenkool zou u alstublieft opvang kunnen regelen voor deze zeer vriendelijke en schappelijke meneer en natuurlijk ook zijn andere companen. Wel in uw eigen huis natuurlijk

 3. De oplossing is niet moeilijk, maar je moet je wel aan afspraken houden, of anderen dwingen dat te doen.Voorbeelden, Zwitserland, Denemarken, Hongarije etc.
  Eerst eens Dublin naleven, vervolgens alle onwillige uitgeprocedeerde etc. uitzetten. Moeilijk? Vraag dat KSA even die doen het na elke hadj! Ik heb het in werking gezien,het werkt echt!

Back to top button
%d bloggers liken dit: