Cultuur/NatuurDefensieDen HelderVideo

Marine en Marinemuseum organiseren Roadshow (Video)

Advertentie:

Den Helder – De marine en het Marinemuseum slaan de handen ineen bij het organiseren van de marine Roadshow. Tijdens dit evenement krijgen bezoekers de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij de marine, en kunnen jongeren die geïnteresseerd zijn in een opleiding bij defensie zich laten informeren.

Bij het Marinemuseum kunnen bezoekers zich onderdompelen in de geschiedenis van de zeegaande tak van defensie. Tijdens de Roadshow komt echter ook de moderne werkwijze van de marine aan bod: “Het is een superleuke kans voor ons als museum om te laten zien wat de marine hede ten dage doet”, aldus Signe Troost, coördinator educatie en evenementen van het Marinemuseum.
Dat de Roadshow plaats vind op het terrein van het museum is niet verwonderlijk. Signe vertelt dat het museum en de marine nauwe banden onderhouden: “We hebben regelmatig samenwerkingen met de marine. Momenteel zijn we een nieuwe tentoonstelling met de marine aan het maken, en ze geven bij ons op zaal uitleg aan de bezoekers over hun werk”.

Tijdens het evenement worden kinderen uitgedaagd de bel te luiden bovenaan een klimwand, kunnen bezoekers met een virtualrealitybril mee op missie met mariniers, en kunnen zij een virtuele rondleiding krijgen op een marinefregat. Het evenement is bedoeld om bezoekers te informeren, maar ook om potentiële geïnteresseerden te enthousiasmeren voor een carrière bij defensie.

Avontuur voor iedereen
Tessa, matroos bij de logistieke dienst, is in ieder geval blij met haar keuze voor een loopbaan bij de marine. Waarom ze hier voor gekozen heeft? “Toch wel het avontuur. Het avontuur, en iets van de wereld zien. Het is een aparte wereld, en dat is wel heel tof om mee te maken.” Net als in andere sectoren in Nederland heeft ook defensie last van een personeelstekort, en er zijn dan ook genoeg posities te vervullen. “Je hebt natuurlijk het Korps Mariniers, en de vloot, maar daarnaast heb je ook nog veel verschillende dienstvakken zoals de technische dienst, logistieke dienst, administratiediensten, verpleegkundigen en doktoren. Iedereen is dus welkom.”

De Roadshow is nog te bezoeken tot en met 21 oktober.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button