Nieuws

Man en vrouw Schagen aangehouden voor verduistering

Advertentie:

Den Helder – Een 58-jarige man uit Schagen en zijn vrouwelijke partner zijn op woensdag 28 juni aangehouden op verdenking van witwassen, verduistering en valsheid in geschrifte. Hij wordt ervan verdacht een aanzienlijk geldbedrag te hebben weggenomen tijdens dienstbetrekking. Ook zijn partner, een 53-jarige vrouw, is aangehouden voor onderzoek naar betrokkenheid bij deze strafbare feiten.

De recherche in Den Helder doet onderzoek na een aangifte te hebben opgenomen van verduistering in dienstbetrekking. Het slachtoffer zou door zijn boekhouder geruime tijd zijn opgelicht. De verdachten zouden in een tijdsbestek van circa 9 jaar een groot geldbedrag hebben verduisterd.

In het belang van het lopende onderzoek kan politiewoordvoerder Nina Moers op dit moment geen mededeling doen of de verdachte op het moment van aanhouding als boekhouder actief was of is voor andere bedrijven of inwoners. En of er in Schagen, Den Helder of de omliggende gemeenten, meer mogelijke gedupeerden zijn.

Tijdens de aanhoudingen en doorzoekingen zijn in de woning van de verdachten en een bedrijfspand, naast administratie en gegevensdragers, onder andere een auto en diverse luxe goederen in beslag genomen. De verdachten zitten momenteel vast voor verhoor. De recherche in Den Helder zet het lopende onderzoek voort.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button