Kop van Noord-Holland

Lionsclubs uit de Noordkop houden wijnactie voor goede doel

Adverentie

Noordkop – De Lionsclub Den Helder heeft de laatste jaren net voor de feestdagen een wijnactie georganiseerd. Het afgelopen jaar deden zij dit samen met de Lionsclubs van Texel, Wieringermeer e.o. en Anna Paulowna. De opbrengst kwam ten goede aan een gezamenlijk regionaal goed doel en aan een lokaal goed doel per deelnemende club. Dit jaar organiseren de Lionsclubs opnieuw een wijnactie.

De deelnemende clubs hebben wijnselectie samengesteld met op elk prijsniveau uitstekende wijnen. Zo hoeven consumenten niet naar de supermarkt en kunnen ze met de feestdagen het nuttige met het aangename combineren. De wijnen worden door de Lions thuisbezorgd.

Het gezamenlijke goede doel is het mogelijk maken muziek te brengen bij patiënten in het Noordwest Ziekenhuis in Den Helder. Initieel was dit alleen voor de kinderafdeling, maar gebleken is dat muziek ook bij patiënten op andere afdelingen eenzelfde opbeurende uitwerking heeft.

Muziekids
Twee jaar geleden is begonnen met Muziekids en vanaf dit jaar willen het ziekenhuis en de Lions clubs dit met lokale ondersteuning oppakken. Dat gebeurt met muzikanten uit de regio. Het doel blijft hetzelfde: Muziek maken in het ziekenhuis op de verschillende afdelingen om een lach op het gezicht van een patiënt weer even te zien. Zo valt de stilte van behandelingen en ziek zijn voor even weg.

Op de website van de Lions staat een formulier om de wijnen te bestellen. Ook is hier meer informatie te vinden over de actie Muziek op Recept. Bestellen kan van 20 oktober tot 3 december. De wijn wordt tussen 11 en 15 december thuisbezorgd door de leden van de Lionsclub.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button