Cultuur/Natuur

Fotolezing over Spitsbergen in School 7

Advertentie:

KopGroep Bibliotheken organiseert woensdag 11 december een fotolezing over Spitsbergen in School 7.

Nederlanders hebben een sterke binding met Spitsbergen, het was immers Willem Barentsz die Spitsbergen een naam gaf. Fotograaf Jan Smit geeft een lezing over zijn reizen naar het arctische gebied. Hij reisde samen met zijn zoon Mart vier keer naar ‘the top of the world’.

Vier keer een ander jaargetijde en andere omstandigheden qua licht en weer. “Het avontuur begint al als je uit het vliegtuig stapt”, stelt Smit. “Of je het nu leuk vindt of niet, maar op Spitsbergen regeert de ijsbeer. Zonder gids met de benodigde wapens en vergunningen begin je niets. Je moet niet vergeten dat je er als mens te gast bent, je moet je aanpassen aan de omgeving.”

Genieten
Gelukkig konden de kusten verkend worden met een boot en af en toe kon een landing gemaakt worden. Spectaculaire landschappen met vele gletsjers om van te genieten. Spontane ontmoetingen met ijsberen, walrussen, poolvossen en rendieren. Ook het rijke vogelleven en de zeezoogdieren kwamen voorbij. Het is gelukt om veel van dit moois te zien en te fotograferen.

De lezing begint om 19.00 uur. De toegang bedraagt € 7,50 inclusief koffie/thee, ledenkorting € 1,50. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button