Den Helder

Lege wachtruimtes door staking bij NoordWest Ziekenhuisgroep

Advertentie:

Een deel van het personeel van de NoordWest Ziekehuisgroep ging woensdagochtend per bus naar Utrecht voor de bijeenkomst in het kader van de landelijke stakingsactie. Lege wachtruimtes dus, “maar de patiënten die een afspraak hadden zijn daarover gebeld en indien mogelijk is gelijk een nieuwe afspraak ingepland”, aldus Rinske de Wit van de afdeling communicatie van de Ziekenhuisgroep. De Eerste Hulp is gewoon open voor spoedgevallen.

Echo, MRI, Röntgen of CT, Als er actie komt doen wij mee! (DHfoto)

Actiebereidheid
De actiebereidheid onder het ziekenhuis personeel is groot, maar het gevoel is ook dubbel, want eigenlijk willen ze de patiënten niet de dupe laten worden. Een groep van zestig personen is naar Utrecht om de landelijke manifestatie bij te wonen. Anderen zitten wel gewoon op hun werkplek, maar zijn dan bijvoorbeeld bezig met hun studie. De afdeling röntgen is uitgestorven, ook hier dus actie, maar voor spoedeisende gevallen wordt natuurlijk wel ruimte gemaakt. Bloedprikken gaat ook niet lukken het laboratorium is gesloten. Gelukkig kunnen mensen voor afname van bloed wel op andere locaties terecht in Den Helder.

Drukte aan de balie
Ondanks het tijdig informeren van patiënten is het voor de baliemedewerkers zeker geen zondagsdienst. Ze worden veel gebeld door mensen die meer informatie over de actie of hun behandeling willen. Een bezoeker die eigenlijk nooit in het ziekenhuis komt, wilde juist woensdag bloed laten afnemen. Helaas kon hij onverrichter zake weer vertrekken, maar werd wel doorverwezen naar andere plekken waar nog wel geprikt wordt.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button