Jeugd

Meer dan 15.000 kinderen wachten op Sinterklaascadeau

Advertentie:

Een op de twaalf kinderen groeit in Nederland op in armoede. Voor hen is pakjesavond vieren helemaal niet vanzelfsprekend. Nationaal Fonds Kinderhulp zorgt ervoor dat een groot deel van deze kinderen toch een cadeautje krijgt van de Sint. Het aantal aanvragen is echter zo hoog, dat 15.139 schoentjes dreigen leeg te blijven. Kinderhulp maakt zich daarom ernstig zorgen.

“Geen kind mag overgeslagen worden door de Sint”, roept Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp, bezorgd. Toch lijkt dat te gaan gebeuren. December is niet voor alle kinderen een feestje. Tot groot verdriet komt de Sint bij duizenden kinderen niks brengen op vijf december, terwijl zij zien dat vriendjes en buurtkinderen wel een cadeautje krijgen. Daarom organiseert Kinderhulp sinds 2000 de Actie Pepernoot met dank aan alle sponsoren en donateurs. Dit jaar wordt het fonds ook weer overspoeld met verzoeken om een Sinterklaascadeau, het ziet er zelfs naar uit dat Kinderhulp veel kinderen moet teleurstellen op pakjesavond.

Niet uit te leggen
Gezinnen die het niet breed hebben moeten het hele jaar door vaak de eindjes aan elkaar knopen. Toch veren kinderen hierin vaak mee, het zijn bikkels die hun ouders graag ontzien waar mogelijk. Ook wanneer ze lopend naar school moeten omdat er geen geld is voor een fiets of ze in de zomervakantie weinig speciaals kunnen doen. Dingen die aan ze uit te leggen zijn. Maar overgeslagen worden door de Sint, dat is andere koek natuurlijk. Want Sinterklaas is er toch voor alle kinderen?

De afgelopen jaren stroomden de Sinterklaasverzoeken ook binnen. En niet alleen de verzoeken om een Sinterklaascadeau stijgen hard. De aanvragen voor simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding of een laptop zijn met een gemiddelde van 2.146 aanvragen per maand bijna verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren. “Kinderhulp staat voor een flinke uitdaging, maar die gaan we aan. Want alle kinderen moeten erbij kunnen horen!”, aldus Jan. Kijk voor meer informatie op kinderhulp.nl/actiepepernoot.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button