Den Helder

Write for Rights in School 7

Advertentie:

Voorafgaand aan de Internationale Dag van de Rechten van de Mens organiseert Amnesty op zaterdag 7 december de jaarlijkse Schrijfmarathon Write for Rights in de Helderse bibliotheek School 7.

Die dag kunnen aan de leestafel in de bibliotheek brieven en kaarten geschreven worden aan mensen die groot onrecht is aangedaan. Voor mensen die gemarteld zijn om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Er zijn voorbeeldbrieven en kaarten voorhanden en er is een vrijwilliger van Amnesty aanwezig om informatie te geven.

“Brieven schrijven is een actiemiddel dat werkt”, stelt Amnesty. “Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. Hoe meer mensen aan de Schrijfmarathon Write for Rights meedoen, hoe groter de vuist tegen onrecht. Dat is de macht van het getal. Afgelopen jaren schreven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven.”

Schrijfmarathon Amnesty in School 7, Keizersgracht 94 op zaterdag 7 december van 10.00 uur tot 16.00 uur, vooraf aanmelden niet nodig.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button