Den Helder

Groot enthousiasme in tweede Stadhuiskrant

Advertentie:

Den Helder – Louter enthousiaste woorden over het nieuwe stadhuis op Willemsoord, in de tweede ‘Stadshuiskrant’ van Zeestad. “Wij krijgen het mooiste stadhuis.” “Willemsoord geeft energie.” “Een goed stadhuis is goed voor onze dienstverlening.” Medewerkers van de gemeente spreken in de nieuwste Stadhuiskrant stuk voor stuk hun enthousiasme uit over de vestiging van het nieuwe stadhuis in de gebouwen 66 en 72 op Willemsoord.

Waar in de vorige krant het ontwerpteam werd voorgesteld, staat dit keer de gebruiker van het nieuwe stadhuis centraal. Medewerkers van de gemeente, de gemeentesecretaris, de wethouder en raadsleden komen aan het woord. Allemaal kijken ze ernaar uit om in de nautische en bedrijvige omgeving van Willemsoord aan de slag te gaan voor de inwoners. Ze noemen het een geweldige plek, dynamisch en midden in de stad, waardoor er een nog grotere betrokkenheid bij Den Helder is. Bovendien vinden ze de locatie geweldig: “Als ik op Willemsoord sta, dan voel ik me zo’n zeebonk. Het doet echt wat met je als je daar het terrein oploopt.”

Positieve invloed
Bovendien heeft zo’n stimulerende werkomgeving een positieve invloed op het personeel, zegt gemeentesecretaris Robert Reus: “Naast de kennis en vaardigheden die medewerkers hebben, is het hebben van een goede werkplek ook van belang. In een lichte omgeving bijvoorbeeld wordt harder gewerkt, omdat mensen minder moe zijn. En is de omgeving inspirerend, dan worden medewerkers ook creatiever. Als onze mensen elke dag met plezier naar het werk gaan, dan stralen ze dat ook uit in hun contacten met de inwoners, wat weer goed is voor onze dienstverlening.”

Directeur Ferdinand Vreugdenhil van Zeestad signaleert het grote enthousiasme van de medewerkers van de gemeente: “Wat fantastisch om een stadhuis te realiseren voor een gebruiker die zo betrokken, zo geïnteresseerd is in de plannen en Willemsoord. Die vol ongeduld wacht om die werkplek in te nemen. Dat motiveert ons om met de wind in de zeilen, op volle kracht door te gaan!”

Ziel van de stad
In de krant is eveneens ruimte gemaakt voor nieuwe ontwerpschetsen van gebouw 72. Ook vertelt architect Jan Peter Wingender van Office Winhov over de voortgang binnen het project. “De ziel van de stad moet in het stadhuis terugkomen”, aldus de architect. Daarnaast is er aandacht voor het werk van lichtontwerpster Juliette Nielsen van Beersnielsen en constructeur Diana de Krom van ABT.

Vanuit de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed geeft Daan Lavies uitleg over de betrokkenheid bij het ontwerpproces. De dienst geeft advies aan de gemeente en architecten. Lavies, adviseur architectuurhistorie, zegt in het interview in de krant dat er vanuit het ontwerpteam van het stadhuis goed rekening wordt gehouden met de monumentale status van gebouw 66. “Het is alleen op details nog een zoektocht.”

De stadhuiskrant is ook digitaal in te zien via de website van Zeestad: www.zeestad.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button