Cultuur/NatuurVideo

Video: Grote schoonmaakactie op Normerven achter Hippolytushoef

Advertentie:

Hippolytushoef – Achter de dijk bij Hippolytushoef hebben ruim 30 vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken en alle rommel opgeruimd.

Onder auspiciën van boswachter Mikal gebeurt dit elk jaar omdat er heel veel rommel aanspoelt. Om het welzijn van de natuur en de vogels te waarborgen moet het daarom worden opgeruimd. Tussen al het vuil zit ook veel spul wat vooral voor de vogels levensbedreigend kan zijn zoals grote stukken plastic en microplastic.

Na een korte uitleg over de werkwijze konden de vrijwilligers aan de slag. Allemaal een plastic zak mee om alles in te stoppen, even een klein stukje lopen naar het begin, genieten van het Wad en dan kan het opruimen beginnen.

Troep
De deelnemers verbaasden zich over hetgeen zij allemaal aantroffen. “Wat laten de mensen toch een enorme hoop troep achter”, aldus een mevrouw uit Amsterdam. “Ik heb verderop een huisje en kom hier vaak achter dijk een wandeling maken. Het verbaast mij telkens weer wat ik aantref. Nu hoorde ik van deze schoonmaakactie en ik heb mij gelijk opgegeven”.

Na een paar uur opruimen en een lekker bakje koffie konden alle vrijwilligers weer blij naar huis. Het Wad is voorlopig weer een beetje schoner.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button