Hollands KroonVideo

Indrukwekkende erehaag voor Cas de Vries (video)

Den Oever – Een indrukwekkende erehaag vrijdagmorgen in de haven van Den Oever. Honderden vrienden en bekenden kwamen afscheid nemen van de zondag overleden Cas de Vries uit Oudesluis. De 29-jarige Cas kwam tijdens het klussen in zijn werkschuur om het leven bij een explosie. “De liefste jongen van de haven.”

De kade rond de visafslag in Den Oever stond al vroeg volgepakt met vrienden, collega’s en bekenden van Cas. Op de kop van de kade een metershoge foto van de scheepsbouwers, visser en autocrosser. “Het was een heel lieve jongen, een mega-jongen,” vertelt Jaap Riemersa. “Altijd vriendelijk en vrolijk. ‘Blikkie’ noemden we hem ook wel, want hij deelde altijd blikjes bier en frisdank uit.”

Om precies 12.00 uur kwam de auto met het lichaam van Cas door de coupure van Den Oever voor een laatste ronde door de haven. De kist was omringd door bloemen en scheepsattributen. Zodra de auto in beweging komt, steken honderden belangstellenden fakkels af voor de erehaag. Tranen en troostgebaren bij omstanders. Handkussen en scheepstoeters doen Cas en zijn familie uitgeleide.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button