Zeemacht

Zeemacht VR2 naar de halve finale

Den Helder – De vrouwen van Zeemacht 2 moesten woensdagavond in Haarlem aantreden tegen “Onze Gezellen”, voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Pas geleden werd Zeemacht VR1 uitgeschakeld door deze tegenstander, de eindstand werd toen beslist uit penalty’s. Nu mocht Zeemacht VR2 het opnemen tegen dit team, dat ook uitkomt in de hoofdklasse.

Coach Patrick Bachet had maar één doel, dat was winnen en doorgaan in het bekertoernooi. Het was een onrustige start voor beide teams. De intensiteit was groot en Zeemacht bepaalde het spel. Monica Scoles had één opdracht meegekregen en dat was tegenstander Solange Straver uit de wedstrijd spelen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Er waren kansen over en weer, maar het was Vâlerie Fleijsman die zichzelf vrijspeelde en de bal verwoestend in de kruising schoot voor 0-1, in het voordeel van Zeemacht. Onze Gezellen liet het er niet bij zitten en al vrij snel maakten ze de gelijkmaker. Een rommelige fase van Zeemacht brak aan. Het team stond niet goed bij een vrije trap tegen, waar de 2-1 uitkwam voor rust, in het voordeel van Onze Gezelle.

Stunt?
Patrick Bachet zette zijn team in de rust weer op scherp en na rust ging Zeemacht op zoek naar de gelijkmaker. Het was de hardwerkende Scoles die een diepe bal aan de zijkant aannam en vervolgens uit een onmogelijke hoek de bal toch in het doel wist te schieten, waardoor de stand weer op gelijke hoogte kwam, 2-2. Het geloof werd versterkt, doordat Onze Gezellen slordiger werd in het spel. Het was Melanie Zijlstra die met een bekeken schot voor de 2-3 zorgde. Een stunt hing in de lucht. Iedereen in de sporthal die Zeemacht een warm hart toedraagt, ging er nog flink achter staan en moedigden de speelsters aan. Door te coachen en een paar reddingen gemaakt te hebben, hield keepster Sterre Wendt haar ploeg op de been. De druk werd groter en groter, maar daar was ineens Zoë Born die aan de aandacht van de tegenstander ontsnapte en de 2-4 erin schoot. Een luid gejuich klonk door de sporthal, de stunt was geleverd. In de laatste minuten was het nog wel spannend voor de speelsters uit Den Helder, maar de overwinning was een feit. Zeemacht VR2 gaat hierdoor naar de halve finale van het bekertoernooi.

Zeemacht VR1 neemt het op vrijdag 28 februari op tegen Texel ’94 vrouwen 1. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal TXL, op Texel.