Hollands Kroon

Aanschaf defibrillator kost wat maar redt wel levens

Adverentie

Hippolytushoef – Het belang van een defibrillator is in vele gevallen al gebleken en er zijn al veel mensenlevens mee gered. Helaas hangt dit apparaat niet overal en wordt er daarom veel geadverteerd om er één aan te schaffen. Maar de aanschaf is nogal prijzig en daar komt ook nog het onderhoud bij. Een goede defibrillator is er al vanaf €1600,- en als je dit met meerdere buurtbewoners doet kunnen de kosten per persoon omlaag.

Zo heeft ook Simone Folkertsma met de buurt uit de Beltstraat er één aangeschaft. Zie https://www.regionoordkop.nl/08/06/2021/bewoners-beltstraat-schaffen-aed-aan-video/

“Maar het blijft niet bij deze kosten want er moet een jaarlijkse verzekering worden afgesloten die ongeveer zo’n €200,- kost”, aldus Simone. “Als de defibrillator éénmaal is gebruikt is deze de komende 24 uur niet meer bruikbaar. Via een snelle levering worden er enkele artikelen, die tijdens de redding zijn gebruikt, weer bij je thuis gebracht. Hierna is het apparaat weer volledig inzetbaar.

Binnen enkele weken komt er dan van het bedrijf een monteur die alles weer in orde maakt en alles nakijkt. Het kost wel wat maar je kunt er mensenlevens mee besparen en dan is het zeker het geld dubbel en dwars waard”, aldus Simone. Zij raadt iedereen aan eens te kijken of de aanschaf in de buurt nuttig is en of je de kosten misschien met de buurt kunt delen. “Het nut van een defibrillator merk je pas als je hem een keer echt nodig hebt en dan ben je bij dat er één in de buurt is”.

Een defibrillator is een apparaat waarmee men door het toedienen van een elektrisch schok het hart van een bewusteloze patiënt kan laten stoppen met fibrilleren, waardoor het opnieuw in een normaal ritme wordt gebracht.

Voor meer informatie kijk op de website van de hartstichting: https://www.hartstichting.nl/aed/wat-is-een-aed

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button