Hollands Kroon

Hollands Kroon en Univé bieden Gemeentepolis voor lagere inkomens aan

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon biedt sinds enkele jaren een Gemeentepolis bij Univé voor inwoners met een lager inkomen. Deze collectieve zorgverzekering biedt verschillende voordelen. Zo betalen ze mee aan zorgverzekeringen en krijgen inwoners ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten, beweegprogramma’s, gezondheidscursussen en de eigen bijdrage Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Sinds 16 november is het mogelijk om een Gemeentepolis af te sluiten voor 2022. Er zijn verschillende pakketten van Univé. Er is altijd een pakket wat bij elke situatie past.

Op de website gezondverzekerd.nl is alle informatie over de pakketten te vinden, zoals:
– De prijzen van de pakketten;
– Een overzicht van de vergoedingen per pakket;
– Een handige keuzehulp. Bekijk gemakkelijk welk pakket het beste bij de situatie past. Vul in welke zorgkosten verzekerd moeten worden en bekijk vervolgens welk pakket daar het beste bij past.
– Indien gewenst is het mogelijk meteen over te stappen naar een ander pakket. Wie zijn of haar huidige gemeentepolis wil behouden hoeft niets te doen;
– Een digitale folder met de pakketten en handige informatie.

Wie komt in aanmerking?

Wie een inkomen heeft wat lager is dan 130% van de bijstandsnorm die in uw situatie zou gelden. Voor een overzicht van wie in aanmerking komt voor deze collectieve verzekering, kijk op de pagina met alle informatie hierover.

Meer informatie
Voor meer informatie over de pakketten en de vergoedingen, neem contact op met de klantenservice van Univé via telefoonnummer 072-5277622. Problemen met de digitale keuzehulp en graag persoonlijk advies? Kom dan langs bij het kantoor van Univé. De dichtstbijzijnde locaties zijn in Schagen en Wieringerwerf. (alleen op afspraak)

Al verzekerd via het gemeentepakket en nadenkend om over te stappen? Wie overweegt om van de Gemeentepolis over te stappen naar een andere zorgverzekering, moet goed letten op het volgende:
Overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar kan tot 1 januari. Vaak zegt de nieuwe zorgverzekeraar de oude zorgverzekering op, maar vraag dit wel na. Een betalingsachterstand of schuld bij Univé? Dan is het niet mogelijk over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Om alsnog over te kunnen stappen, is het nodig eerst betalingsregeling te treffen. Pas wanneer het hele bedrag voor 31 december is betaald, kan het overstappen.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button