Sport

Den Helder Suns worstelt zich naar overwinning

Indrukwekkende minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd (DHfoto).
Den Helder – De Den Helder Suns hebben zaterdagavond, onder het toeziend oog van Sinterklaas, in de slotseconden de wedstrijd tegen Apollo Amsterdam naar zich toe getrokken. Na een sterk eerste kwart werd het na rust een echte ‘vechtwedstrijd’, waarin de Suns aan het langste eind trokken: 81-79. Alvorens de bal in het spel kwam werd echter eerst een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen. Daarmee stonden alle aanwezigen stil bij het deze week overlijden van de vrouw van Mario Bennes, de coach van de Den Helder Suns Dames.

In het eerste kwart, waarin Sam Huurman samen met Troy Koehler de productie voor hun rekening namen, liepen de Suns al snel uit naar 11-5. De eerste tien minuten eindigen ruim in het voordeel van de Suns: 22-10. In het tweede kwart hadden de bezoekers de organisatie binnen het team iets beter op orde en gingen beide teams gelijk op (18-27), met een 40-27 ruststand tot gevolg.

Na de rust kwamen de bezoekers beter uit de kleedkamer dan de Helderse basketballers. Na drie minuten in het derde kwart schommelde het rond de tien punten tussen beiden teams. Bij 51-47 was het topscorer Kester Oefugbu die er, namens Amsterdam, twee van in totaal 31 punten ingooide. Na dertig minuten spelen was van de voorsprong na het 1e kwart nog maar de helft over: 59-53.

Spannende slotfase
Bij de aanvang van het vierde kwart hadden de Suns al veertien vrije worpen gemist. Dit zouden er uiteindelijk 21 worden, de reden waarom de slotminuten onnodig spannend zouden worden. In de 33ste minuut, bij 64-61, hadden de Amsterdammers bijna de aansluiting gevonden. Na een score van Huurman waren het Nick Thran en Troy Koehler, die met driepunters de bezoekers het nakijken gaven: 73-61. Met nog vijf minuten speeltijd was er nog veel mogelijk en daarom gaf Apollo ook niet op. Met een grote foutenlast voor beide teams bleef het bezoekende team aanklampen en met nog 34 seconden te spelen was het voordeel nog twee punten voor Den Helder. Ondertussen hadden Nino Gorissen en Sam van Oostrum (5 steals) het veld met vijf fouten moeten verlaten. Thran verzilverde een vrije worp en ook Koehler kon in de slotseconden met vijf fouten naar de kant.

Met vier seconden zette Deividas Kumelis Apollo op 1 punt (80-79). Reden voor coach Van Noord om een strijdplan uit te zetten en een time-out aan te vragen. Bij de hervatting werd direct een fout gemaakt op Dyon Halman en dus mocht hij naar de vrije worplijn. Een rake score bleek voldoende voor de overwinning (81-79) in een kwart dat Apollo met 22-26 winnend afsloot. De volgende thuiswedstrijd van de Suns is op dinsdag 6 december, 20:20 uur, tegen Basket Academie Limburg.

Topscorers:
Den Helder Suns: Sam van Oostrum 20, Sam Huurman 20, Troy Koehler 12
Apollo Amsterdam: Kester Oefugbu 31, Deividas Kumelis 20, Mees van ’t Hof 12

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button