Hollands KroonVideo

Koninklijke Onderscheidingen voor Gerrit Kramer en Ruud de Vroome (video)

Advertentie:

Wieringerwaard – Voor twee inwoners van Wieringerwaard was het zaterdag feest, want de burgemeester kwam langs met een voor de heren Kramer en de Vroome bijzondere verrassing. Zij kregen uit handen van burgemeester Rian van Dam een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt (Lid in de Orde van Oranje-Nassau).

In de 39 jaar voor de klas heeft Ruud de Vroome duizenden leerlingen in het VMBO, het laagste middelbaar onderwijs, laten ervaren dat zij ook talent hebben, veelal een heel praktisch talent. Hij was een geweldig geduldige leermeester, die vooral oog had voor de zwakkeren in de klas. Alle onderwijsvernieuwingen in de laatste 39 jaar heeft hij proactief meegemaakt en is volledig in het moderne onderwijs gegroeid. Het computertijdperk heeft hij in 1983 ingezet als eerste docent Informatica in het toenmalige LHN Onderwijs in Schagen.

Naast lesgeven heeft hij jaren als medeauteur gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe wiskundemethoden, vele wiskundeboeken voor het VMBO zijn geschreven naar zijn ideeën. Wiskunde, een leuk vak maken voor de doelgroep met het laagste niveau, was zijn drijfveer. Getal & Ruimte is de meest gebruikte wiskunde methode in Nederland. Ruud is sinds zijn 18e lid van de PvdA en was raadslid (2006-2011) bij de voormalig gemeente Anna Paulowna. Op dit moment is hij bestuurslid van de PvdA afdeling Hollands Kroon en houdt hij zich bezig met onder meer de website, multimedia en andere communicatiezaken.

Bevlogen motor
Sinds de oplevering van het pand en de start van het Dorpshuis eind 2017, is Gerrit Kramer bestuurslid van de Beheersstichting met het grootste en meest uitgebreide takenpakket: hij is de dagelijkse contactpersoon tussen de gebruikers en het bestuur, hij is voorzitter van de gebruikersraad, hij is (uiteraard meewerkend) coördinator van het onderhoudsteam, geeft leiding aan de beheerders, is minimaal wekelijks maar vaak dagelijks aan het werk in het dorpshuis. Mede dankzij hem kunnen inmiddels meer dan vijftien clubs en verenigingen uit het dorp genieten van de prachtige locatie, die vooral en met name dankzij Gerrit tot stand is gekomen. Kortom: Gerrit Kramer, al tien jaar de bevlogen motor achter dorpshuis De Oude School in Wieringerwaard. Initiatiefnemer van de oprichting van de bridgeclub, ook het organiseren van een leraar voor bridgelessen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button