Cultuur/NatuurDen Helder

Tekenaars Marike Hoekstra, Arike Gill en Anna Rudolf werken live tijdens in Kunsthal 45

Den Helder – Drie kunstenaars die 4 dagen te volgen zijn, terwijl ze gezamenlijk dierenafbeeldingen vormgeven in Kunsthal 45. Marike Hoekstra, Arike Gill en Anna Rudolf komen tijdens de kunstvierdaagse hun gezamenlijk tekenproject “Echange des Animaux” uitvoeren op donderdag 24, vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 november. Op zondagmiddag 27 november is om 15.00 uur de presentatie van hun gezamenlijke werk. Toegang is vrij. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag is het mogelijk de kunstenaars aan het werk te zien.

Over hun project Echange des Animaux, zeggen zij zelf: “het raakvlak dat wij als kunstenaars met elkaar hebben is ons medium. En hoewel we ons alle drie op het tekenen richten, werken wij als tekenaars allemaal toch heel verschillend. Een gemeenschappelijk, terugkerend onderwerp in ons werk zijn dieren en dierfiguren. Voor de vierdaagse in Kunsthal 45 gaan we de dieren uit elkaars werk onderzoeken, daar nieuw werk mee maken en daarop verder voortborduren. Hiermee geven we het thema ‘verhuizen’ van de Kunsthal vorm, doordat onze dierfiguren letterlijk van de ene naar de andere kunstenaar verhuizen.”

“Tijdens de AiR Kunstvierdaagse in november 2022 gaan we het de afgelopen weken gemaakte werk bij elkaar te brengen in een gemeenschappelijke installatie/presentatie. Tekenend gaan we in gesprek en komen onze handschriften samen. We laten de dieren zich tot de verschillende tekenwerelden verhouden. Sporen als verfdruppeltjes, houtskoolstof, misschien ook getekende voetstapjes verbinden de werken.”

“Het eindresultaat zullen we waarschijnlijk in de vorm van een getekende installatie/collage presenteren. Het werken op locatie, waarbij we zullen reageren op de ruimte, zal de definitieve vorm bepalen.”

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button