Politiek

Automobilisten en toeristen moeten de gemeente aan extra geld helpen

Adverentie

Den Helder – Het pakket aan maatregelen dat het college wil nemen om tot een sluitende meerjarenbegroting te komen is bekend. Naast de voorgestelde bezuinigingsmaatregelen, doet het college ook voorstellen om de inkomsten van de gemeente Den Helder te verhogen.

Toeristen zijn de eerste mensen die de gemeente aan geld gaan helpen om het tekort van de begroting om te buigen. Tijdens de behandeling van de begroting 2024-2027 op 1 november 2023 werd via een amendement (ingediend door de gehele raad) vastgesteld dat de gemeente de toeristenbelasting gaat verhogen. Dat levert € 265.000,- extra op.

Daarnaast wil het college dat vanaf 2026 de automobilist gaat meebetalen aan de kosten van instandhouding van de parkeervoorzieningen in Den Helder. Dat betekent dat de gemeente belasting gaat heffen voor het parkeren van motorvoertuigen op nader te bepalen plaatsen, tijdstippen en wijzen. Het college verwacht een jaarlijkse opbrengst van € 400.000,- uit die maatregel.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

7 reacties

 1. Als dit graai college nu eens begint met haar eigen kosten te verlagen dan is de begroting snel weer in de zwarte cijfers. Voorstel te beginnen met korten op ambtenaren salarissen, megalomane projecten en ambtelijke kul !

  1. Helemaal mee eens en dan het volgende, weg met de tegemoetkoming Seasaw, 5 ton besparing.
   Schrappen subsidie van de Nollen, deze kunstenaar moet zich zelf maar gaan redden, al jaren krijgen ze geld en waarvoor? Nog geen 10.000 bezoekers per jaar, volgens mij ook 2 ton
   Dan heb je het geld al bij elkaar!

 2. Jammer. Dit laat toch wel duidelijk zien, dat we dat mooie nieuwe gemeentehuis eigenlijk niet konden betalen. Maar er zit nog meer aan te komen hoor, let maar op. Ze zijn al aan het voorsorteren op hondenbelasting (zonder dat nu uit te spreken natuurlijk). Dat nieuwe hondenbeleid wat ze in willen gaan voeren, gaat absoluut problemen opleveren op verschillende vlakken. Da’s een goed argument om dan maar te gaan belasten. Wel jammer dat je dan eerst die probblemen zelf veroorzaakt. Wat ze daar willen gaan doen is echt ondoordacht.

 3. Misschien beginnen met parkeergeld te heffen bij het gemeentehuis op Willemsoord? Het parkeerterrein rond het kunstwerk van Rudi de Wint staat elke dag vol dus kassa.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: