Sport

Rugbyers RCDH met grote cijfers onderuit tegen koploper

Adverentie

Den Helder – RCDH heeft haar thuiswedstrijd tegen koploper Alkmaar met 5-48 verloren. Het werd een interessante middag voor alle rugbyfans en spelers.

Nog nagenietend van de wedstrijd vorige week, begonnen de mannen van Rugbyclub Den Helder met een try van Jesper Rabeljee. Deze wist de bal uit de handen van een tegenstander te rippen om daarna met een korte sprint de vijf punten te pakken. Dit was voor RCDH ook de enige score van de hele wedstrijd. Het team uit Alkmaar liet snel na hun tegenvallende start zien waarom ze koploper zijn. De Zuid-Afrikaanse flyhalf wist snel de gaten bij RCDH te analyseren en met een kickpass naar zijn wingspeler was de stand enkele minuten later 5-5. In de eerste helft bleek Den Helder veel moeite te hebben om deze spelverdeler onder druk te zetten. Hierdoor konden de bezoekers langzaam uitlopen naar een comfortabele ruststand van 5-24.

Het verdedigen bij RCDH ging in de tweede helft beter. De mannen zaten er feller op waardoor er minder kans voor de tegenstander was om hun voordeel van wind mee te gebruiken. Na enkele minuten in de tweede helft kreeg de nummer 8 van Alkmaar een gele kaart voor een tegenstander om de nek vasthouden en hij kon voor tien minuten het veld verlaten. Ondanks deze situatie kon Den Helder dit voordeel niet omzetten in punten.

Vermoeid
Halverwege de tweede helft begon vermoeidheid op te spelen bij RCDH. Alkmaar werd weer in staat gesteld om op snelheid te komen en te scoren. Ondanks het verdedigen van RCDH kwamen er nog drie tries bij. Met nog één minuut te gaan was er een speler van RCDH die bij een contactsituatie de regels overtrad en alsnog het veld mocht verlaten met een gele kaart. Voor Alkmaar de kans om met een penaltykick de laatste drie punten erbij te krijgen. Dit maakte de eindstand 5-48.

RC Den Helder speelt zondag 26 november wederom thuis op het Liniepark, maar nu tegen de nummer twee in de competitie, AAC 2.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button