Uitgaan

Stookerskoor geeft concert in Anna Paulowna

Adverentie

Anna Paulowna – Het Helderse Stookerskoor geeft zondag 26 november een optreden in de Keesschuur in Anna Paulowna. Het maritieme koor, bestaande uit 25 mannen en vrouwen, zingt over het leven aan boord in de tijd van de zeil- en stoomvaart.

Het Stookerskoor zingt over heimwee en verlangen naar huis, maar ook over ondeugende liefdes en het passagieren van de zeelieden. De zanggroep wordt begeleid door vier accordeons, banjo, gitaar en bas. Tijdens het concert worden ballades, shanties, forbitters en captainsongs ten gehore gebracht. Het Stookerskoor voelt zich nauw verbonden met het nationale maritieme erfgoed, dat zij financieel ondersteunen door hun optredens. De leiding is in handen van Ton Boxhoorn.

Het gratis optreden begint 26 november om 14:00 uur, het atelier is al om 13:00 uur open. De Keesschuur is gevestigd aan Middenweg 9b in Anna Paulowna. Verzocht wordt om te parkeren op vijf minuten loopafstand.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button