Hollands Kroon

75 jaar vrijheid in Hollands Kroon

In 2020 herdenkt Nederland het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Met tal van activiteiten viert Hollands Kroon dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Met elkaar zijn we verantwoordelijk om vrijheid door te geven.

In dit jaar is op verschillende manieren aandacht voor het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het vieren van 75 jaar vrijheid. Het college van burgemeester en wethouders is bij verschillende activiteiten aanwezig. Hollands Kroon geeft tegen die tijd via nieuwsberichten en social media informatie over de verschillende initiatieven.

In samenwerking met 4 en 5 mei verenigingen is een project met het Regionaal Archief opgestart. Er wordt een digitaal geschiedenislokaal gelanceerd met lokale en regionale verhalen en documenten. Bij het thema Tweede Wereldoorlog is geprobeerd alle facetten van de oorlog aan bod te laten komen. Het Regionaal Archief bewaart duizenden lokale historische bronnen. Er is bijvoorbeeld een bron over de onderwaterzetting van de Wieringermeer. De website wordt in de eerste plaats ingericht voor docenten en leerlingen, maar is voor iedereen te gebruiken.

Kijk voor meer initiatieven rond 75 jaar Vrijheid op de website van Hollands Kroon.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button