Hollands Kroon

Bezorgers Hippolytushoef bezorgen kerstkaarten in stijl

Hippolytushoef – Een hecht en gezellig team. Zo omschrijven de postbezorgers van Hippolytushoef zichzelf. Tijdens de drukke decembermaand – ook dit jaar bezorgen de 16.000 postbezorgers van PostNL weer miljoenen kerstkaarten – zetten ze samen de schouders eronder. En daar maken ze een feestje van: het depot aan de Koningstraat 32/34 wordt van onder tot boven versierd, iedereen bezorgt met een kerstmuts op, en er staat regelmatig een winterse versnapering klaar.

Het depot van waaruit het team de post bezorgt, is gevestigd in het voormalige postkantoor van het Noord-Hollandse dorp. Op een van de foto’s staat het team bij de originele rode brievenbus die nog steeds aan de voorkant van het pand hangt.

Het postkantoor is tegenwoordig een woning. De postbezorgers hebben een goede band met de huidige bewoners. Zij sluiten zelfs elk jaar de drukke decembermaand bij hun buren af, rondom de potkachel met een glühweintje in de hand.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button