Hollands Kroon

Wegafsluitingen Winkelhart Niedorp

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – Ondanks de tegenslagen tijdens het aanleggen van het riool komt het einde van het project Winkelhart Niedorp in zicht. 21 en 22 juni worden wegen rondom het winkelcentrum afgesloten wegens het frezen en asfalteren.

De voorbereidingen voor het asfalteren zijn al gestart. Zo worden een aantal nieuwe stoepbanden en drempelelementen aangebracht. Het kan zijn dat er kortstondig op een locatie waar een drempel of inrit aangebracht wordt geen doorgang mogelijk is.

Op woensdag 21 juni en donderdag 22 juni wordt de weg afgesloten van 18:30 tot 6:00 uur de volgende ochtend. Dit betreft wegvak 1, 2 en 3. (Zie afbeelding). Buiten deze tijden zijn de wegvakken open voor het verkeer. De huidige omleiding via de Boomgaardweg blijft gehandhaafd. Er is ook een omleiding via de Dorpsstraat van Winkel. Nood- en hulpdiensten krijgen altijd toegang.

Wegafsluitingen Winkelhart Niedorp (Bron: Hollands Kroon)
Wegafsluitingen Winkelhart Niedorp (Bron: Hollands Kroon)

Asfalt frezen
Op woensdag 21 juni wordt de weg afgesloten om 18:30. Het frezen start om 19:00 uur. Met het frezen wordt de bovenste laag asfalt van de weg verwijderd. Dit geeft geluidsoverlast en duurt tot 23:00 uur. De volgende dag kan het verkeer er weer over heen rijden.

In de nacht van donderdag 22 juni wordt het nieuwe asfalt aangebracht. Er wordt om 19:00 uur gestart en de verwachting is dat deze om 4:00 uur afgerond zijn. Direct daarna wordt de benodigde belijning aangebracht. Deze werkzaamheden maken geluid. Denk hierbij aan het achteruitrij signaal van vrachtwagens.

Huisdieren binnenhouden
Asfalt is 180 graden bij het aanbrengen. De gemeente verzoekt dan ook dringend huisdieren binnen te houden tussen 19:00 en 6:00 uur de volgende ochtend.

Bewoners die op een van de dagen, woensdag 21 en donderdag 22 juni, tussen 18:30 en 6:00 uur in de ochtend gebruik willen maken van de auto, kunnen deze neerzetten op de parkeerplaats bij de Jumbo. Het nieuwe parkeerterrein (oude locatie Bibliotheek) is niet bereikbaar. Ook de parkeerplaats voor de Vomar is niet bereikbaar tijdens de afsluiting.

Auto van de weg
De gemeente verzoekt de auto’s  van de weg te halen op de parkeervakken langs de Trambaan waar zij aan het werk gaan. Dit in verband met de zwarte kleeflaag die wordt aangebracht en het freeswerk. Hierbij kunnen steentjes en spetters vrijkomen. De weg gaat na het asfalteren open maar er zijn nog wel afrondende werkzaamheden bij het Winkelcentrum.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button