JeugdSport

Toch zwemdiploma’s voor kinderen Zwemschool De Dolfijn / MSV Zeemacht

Den Helder – Bijna negentig kinderen konden zaterdag, ondanks de sluiting van de zwembaden, hun felbegeerde A, B of C-zwemdiploma ophalen bij Zwemschool De Dolfijn.

“De zaterdag ervoor, 12 december, hebben ze proef gezwommen en allemaal laten zien dat ze aan de eisen voldoen. Het afzwemmen is dan nog een formaliteit. Toen we hoorden dat de zwembaden weer dicht moesten, nu al voor de derde keer, hebben we naar een oplossing gezocht, zodat de kinderen niet weken hoeven te wachten op hun diploma”, aldus André Boon van Zwemschool De Dolfijn / MSV Zeemacht.

De diploma’s werden buiten in kerstsfeer uitgereikt vanuit een garage schuin tegenover de zwemschool in de Wagenstraat te Den Helder. Alle geslaagde kinderen waren in kleine groepjes verdeeld en konden op een vastgestelde tijd hun diploma en wat lekkers in ontvangst nemen. Dat waren vele blijde gezichtjes……

“Hoewel ik de sluiting van de zwembaden wel begrijp, is het altijd weer een heel gedoe, zowel hier bij Zwemschool De Dolfijn, als in het Heersdiep waar we zwemmen onder de vlag van MSV Zeemacht. En dit is nu alweer de derde keer. Kinderen tot 12 jaar hoeven geen afstand te houden, maar de ouders wel. Zo hebben we in het Heersdiep nu meerdere kleedkamers tot onze beschikking en is het aantal kinderen per kleedkamer teruggebracht. In De Dolfijn hebben we vaste omkleedplekjes. Ouders kunnen ook niet meer bij de zwemles kijken”, vertelt Boon. Hij hoopt dan ook van ganser harte dat 2021 een minder turbulent jaar wordt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button