Den HelderPolitiek

Eerste amendement ‘Fractie Bazen’ succesvol: Horecaondernemers krijgen €2.000,-

Den Helder – Bij de eerste raadsvergadering van Kees Bazen als eenmansfractie heeft hij meteen een succesje te pakken: Een amendement van de Fractie Bazen, zoals zijn partij in de raad nu heet, werd met een krappe meerderheid aangenomen. Horecaondernemers krijgen hierdoor ieder €2.000,- van de gemeente, het dubbele van de €1.000,- die het college had voorgesteld.

De €2.000,- moet dienen als een hart onder de riem voor de horecaondernemers. Het zal onvoldoende zijn om echt het verschil te maken, maar het gaat om het signaal, zo beaamt ook wethouder financiën Kees Visser. Zijn partijgenoot en fractievoorzitter van de VVD, Petra Bais, gaf dan ook aan tegen het amendement te zijn. Het gaat om het signaal en dan is €1.000,- of €2.000,- om het even. Ook D66 en de PvdA noemden het voorstel opportunistisch en willekeurig. Daarbij moet er goed worden omgegaan met het geld, dat afkomstig is uit het corona steunfonds.

Verder stemden ook de ChristenUnie en het CDA tegen. Door vóór stemmen van alle oppositie partijen en Beter voor Den Helder was er toch een meerderheid. Carlo Assorgia stemde niet mee: Hij is zelf als horecaondernemer actief en kan de €2.000,- dan ook tegemoet zien.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button