Den Helder

Lockdown: Nieuwjaarsduik Julianadorp toch afgelast

Julianadorp – Nog geen week geleden waren ze er nog van overtuigd dat de jaarlijkse Nieuwjaarsduik op het strand van Julianadorp door kon gaan. Na de persconferentie van afgelopen zaterdag, waarna het land dus tot half januari weer zo goed als volledig op slot ging, is de situatie geheel anders. De Culturele kan niet anders dan de duik op 1 januari alsnog annuleren.

“De situatie spreekt voor zich, op naar de volgende poging”, reageert Jacco Vlaming van De Culturele gelaten. Om te grote drukte te voorkomen zou op nieuwjaarsdag worden gewerkt met tijdvakken. Dat zou betekenen dat mensen toch met de eigen vrienden het water in konden, maar het niet te druk zou worden op het strand. Gezien de volledige lockdown is deze variant helaas ook niet meer mogelijk. Net als op 1 januari 2021 wordt ook op 1 januari 2022 niet gedoken. Hopelijk biedt de opening van 2023 over een jaar betere kansen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button