Hollands Kroon

Storing geldmaten mede door grillig gebruik contant geld

Advertentie:

Regio – Naar aanleiding van de vele storingen bij geldautomaten in de Kop van Noord Holland is contact opgenomen met het bedrijf dat het onderhoud pleegt. De geldmaat in Hippolytushoef is nog steeds buiten gebruik en woensdag 22 december komt er een monteur om het euvel te verhelpen. Het bedrijf erkent dat er veel storingen zijn.

“De afgelopen maanden hebben we te maken met verschillende omstandigheden, waardoor een geldmaat langer of vaker buiten gebruik staat dan we zouden willen. Een van die factoren is een grillig gebruik van contant geld, waardoor het lastig is de planning voor het vullen van opnameautomaten en het legen van stortautomaten daarop af te stemmen”, zo laat een woordvoerder weten. “Ook hebben onze partners te maken met de impact van coronamaatregelen en helaas ook met uitval door coronabesmettingen.”

Hierdoor kan het dus voorkomen dat een geldmaat langer of sneller buiten gebruik staat dan gewenst is. “Samen met onze partners doen wij er alles aan om al onze automaten zo snel mogelijk beschikbaar te krijgen en te houden.”

Feestdagen
“Rond de feestdagen verwachten we, ondanks de coronalockdown, extra drukte. Wij zijn daar samen met onze waardetransporteur op voorbereid, om uitval op en rond de feestdagen zoveel mogelijk te voorkomen en waar nodig snel te verhelpen.”

Wie zeker wil zijn of een automaat werkt of niet, kan vooraf altijd even de locatiewijzer raadplegen om te zien of er een storing is en waar de eventuele dichtstbijzijnde is.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

4 reacties

  1. Toch grappig dat het vroeger met de automaten van de banken zelf nooit zo’n groot probleem was. En kijken naar de locatie wijzer heeft geen nu, staan meestal gewoon in operatie op de site ondanks dat je zelf gemeld heb dat er een storing is. Mooie van dit systeem is dat niemand echt verantwoordelijk is. Het is geldmaat zegt de bank en geldmaat zegt ja waarschijnlijk storing bij de bank en ondertussen zijn alle kantoren van bijvoorbeeld de ING gesloten en moet je het maar uitzoeken.

  2. Smoesjes smoesjes smoesjes, wel alle banken sluiten maar niet zorgen voor een betrouwbaar alternatief, zoals tegenwoordig met alles in dit apeland

  3. Ben iemand die nog regelmatig contant geld aan het pinnen is maar de laatste zes weken moet je in Den Helder dit met kunst en vliegwerk doen. Er zijn in Den Helder ook niet veel pinautomaten te vinden. De binnenstad heeft alleen nog automaten in twee supermarkten van AH en de Bruna. De rest is dicht gespijkerd of in storing van de automaten die buiten te vinden zijn. Op de fiets is het nog te doen of lopend voor de binnenstad want de twee automaten die er nog wel zijn die bevinden zich in De Schooten en Nieuw-Den Helder en dat ligt net niet precies op je route en dat wordt andere koek c.q. de auto. Ook is er nog maar een Bank te vinden in mijn woonplaats en dat is de ABN aan het Koningsplein. Ook daar kan je niet meer pinnen. Krijg het idee dat de Banken er bewust bezig zijn om het contant geld volledig de wereld uit te helpen en je zo dwingen om te pinnen. Dus het verhaal in het artikel van die vertegenwoordiger is in mijn ogen complete onzin.

Wellicht ook interessant

Back to top button